1. Home
  2. Vesti
  3. Serijski Maserati Alfieri u Ženevi 2020.
Serijski Maserati Alfieri u Ženevi 2020.
0

Serijski Maserati Alfieri u Ženevi 2020.

375
0
Podelite sa prijateljima:

Elektrifikacija je u igri.

Predstavljen kao koncept 2014., potvrđen za proizvodnju 2018., s tim da će u finalnoj formi biti dostupan 2020. i spreman za prodaju 2021. ili 2022., Maserati Alfieri će zaista preći dug put od zamisli do realizacije.

Ipak, bolje ikad nego nikad. Šef kompanije, Harald Vester je tokom salona u Ženevi izjavio da će zamena za GranTurismo biti otkrivena sledeće godine na istom mestu.

To su dobre vesti. Loše su da će Alfieri u serijsku proizvodnju ući tek 2021. ili 2022. Kupci će moći da biraju između tri elektrifikovana pogona, uključujući i čisto električnu varijantu s tromotornom postavkom, pogonom na sve točkove i baterijskim sistemom od 800 V. Perjanica, koja će posedovati aktivnu aerodinamiku i vektorisanje obrtnog momenta, do „stotke“ će ubrzavati za oko dve sekunde, dok će maksimalna brzina iznositi 300 km/h.

Mada je koncept odavno predstavljen, i dalje se nadamo da će serijski primerak ostati veran originalnom dizajnu. Eventualno će uslediti i kabriolet verzija, koja bi trebalo da zameni vremešni GranCabrio.

U međuvremenu, Ghibli i Quattroporte sedani, uz Levante SUV, biće osveženi pre dolaska Alfieri kupea u prodajne salone.

AutoRepublika

(375)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments