1. Home
  2. Vesti
  3. Citroenova nova limuzina proizvodiće se samo u Kini
Citroenova nova limuzina proizvodiće se samo u Kini
1

Citroenova nova limuzina proizvodiće se samo u Kini

314
1
Podelite sa prijateljima:

Naslednik modela C5 dolaziće isključivo iz pogona u Kini. 

Neki bi rekli pomalo čudna odluka, ali definitivno će novi Citroenov sedan biti uvožen u Evropu direktno iz Kine. Očito je da rukovodstvo francuske marke veruje da će novitet imati daleko bolju prodaju u ovoj azijskoj zemlji koja je ujedno i najveće tržište automobila na svetu.

Ovo nije prvi slučaj da neki galski brend proizvodi modele u Kini i onda ih importuje na Stari kontinent. Isto je odlučio i DS sa svojim DS9 koji je takođe deo limuzinske niše. Poznavajući kinesko tržište i veliku potražnju za klasičnim trovolumenskim sedanima u toj državi, jasno je zbog čega su se ovi proizvođači rešili na ovakav korak.

Postaje sve češća pojava da veliki brendovi proizvode vozila u Kini, i onda ih uvoze u Evropu. Uostalom, dok se ne završi fabrika Tesle pokraj Berlina, veliki broj Modela 3 koji stignu na naš kontinent doći će upravo iz najmnogoljudnije zemlje na svetu. Odatle dolaze i primerci BMW-a iX3, kao i Volvovog modela S90.

Između ostalog, Citroen se ni ne nada velikom uspehu svoje nove berline na evropskom tlu. Veruju da taj segment velikog porodičnog vozila odlično pokriva C5 Aircross na Starom kontinentu. Šta više, u Citroenu veruju da će maksimalno prodavati do 20.000 jedinica budućeg sedana evropskim kupcima. Zaista skromna brojka.

AutoRepublika

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Razdroid

Da li to znači da će se kod nas obračunavati i carina prilikom kupovine?