1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi ipak ostaje u Evropi, proizvodnja u Francuskoj?
Mitsubishi ipak ostaje u Evropi, proizvodnja u Francuskoj?
1

Mitsubishi ipak ostaje u Evropi, proizvodnja u Francuskoj?

391
1
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja Financial Times, preostala dva člana franko-japanske alijanse, ubeđuju Mitsubishi da ne napušta evropsko tržište. 

Mitsubishijeva budućnost na Starom kontinentu je pod znakom pitanja, a sadašnji razvoj događaja sa obrtima mogao bi se svrstati u red sapunica. U julu prethodne godine, rukovodstvo ove marke tvrdilo je da u potpunosti odlaze iz Evrope i da će se fokusirati na tržišta u Aziji. Onda je na jesen 2020. godine stigla informacija da će restilizovani Eclipse Cross ipak doći na Stari kontinent.

Financial Times sada tvrdi da Renault i Nissan vrše pritisak na Mitsubishi da ne napušta ovdašnje tržište. Umesto toga, japanska marka bi trebalo da prepusti proizvodnju svojih modela za Evropu Renaultu koji bi ih montirao u svojim fabrikama u Francuskoj. Za sada nema informacija o tome koji bi automobili mogli da budu predmet saradnje Renaulta i Mitsubishija, odnosno šta bi se moglo proizvoditi u Francuskoj?

Preliminarni dogovor je navodno već postignut 22. februara, ali bi trebalo da bude potvrđen na Upravnom odboru kompanije 25. februara. Kako piše FT, Mitsubishi je vrlo zabrinut zbog mogućeg velikog pritiska francuske vlade na taj brend, kao i da se ovaj potez vidi kao inicijativa Renaulta, odnosno same Republike Francuske, kako bi se obezbedili novi modeli za proizvodnju u toj zemlji.

Ukoliko japanski brend ostane prisutan u Evropi, onda definitivno možemo očekivati da na naš kontinent stigne i nedavno predstavljena nova generacija Outlandera. Uostalom, i odlazeći Outlander je dugo godina bio jedan od najprodavanijih PHEV modela na Starom kontinentu.

Više informacija o tome da li će Mitsubishi zaista o(p)stati na evropskom tržištu biće dostupno u narednim danima.

AutoRepublika 

(391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ona fora kad kažeš: Ma neću, što da se ja z…bavam, dosta mi je svega… A onda tek počinju s druge strane da te ubjeđuju, popuštaju, ugađaju…

Nije loša strategija 🤣