1. Home
  2. Vesti
  3. Novi krosover Brilliance V7 sa BMW tehnologijom
Novi krosover Brilliance V7 sa BMW tehnologijom
0

Novi krosover Brilliance V7 sa BMW tehnologijom

3.66K
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski Brilliance neguje dugogodišnju saradnju nemačkim gigantom, koja se realizuje kroz zajednički poduhvat, odnosno firmu sa sedištem u Kini čiji je kapital mešovite strukture. Pre petnaest godina je startovala proizvodnja BMW modela sklopljenih u pogonima kineske kompanije, koji su se prodavali na lokalnom tržištu.

Donedavno, kineska strana nije u većoj meri koristila prednosti ove saradnje. Prvi pravi zajednički poduhvat i velika dobrobit za kinesku marku, upravo se odigrava. Kupcima je predstavljen krosover srednje veličine, Brilliance V7, koji će biti najskuplji i predstavljaće luksuznu marku.

Po veličini je sličan krosoveru BMW X3, dugačak je 4.702 milimetara, a širok 1.932 milimetra. Iako visina kineskog krosovera znatno premašuje nemački automobil, 1.753 prema 1.676 milimetara, međuosovinsko rastojanje je veće kod nemačkog vozila: 2.770 umesto 2.864 milimetara. Na kraju krajeva, najveća razlika u inženjering smislu se ogleda u tome što kineski “početnik” poseduje pogon na točkove prednje osovine.


Prema Brilliancu, M8X platforma je razvijena u saradnji sa kompanijama Magna i BMW, ali ona nije srodna sa platformom koju koriste modeli bavarske grupe sa pogonom na prednje točkove. Na primer, sistem oslanjanja na zadnjoj osovini u kineskom krosoveru je drugačiji i jednostavniji, a razlikuju se i još neka tehnološka rešenja u tom smislu. Cilj konstruktora svakako nije bila vrhunsko vozna dinamika, jer se pošlo od pretpostavke da lokalnim kupcima to i nije na vrhu liste prioriteta.

Što se pogonske jedinice tiče, ona je u potpunosti pozajmljena. Radi se o turbo benzinskom motoru kodne oznake N13, koji se izrađuje u Kini. Zapremine je 1,6 litara, poseduje tehnologiju direktnog ubrizgavanja goriva, a koristio se za Mini vozila. Agregat isporučuje 204 konjske snage uz 280 njutn metara obrtnog momenta. Pogonska jedinica će posedovati mogućnost podešavanja režima rada: ekonomičan, standardni i sportski.

Transmisija, takođe poseduje nemačke korene. Šestostepeni manuelni ili sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojnicom su opcije za koje će moći da se opredele budući kupci. Pomenutu automatsku transmisiju od nedavno koristi i sam BMW za modele koji poseduju pogon na prednje točkove.


Uticaj BMW-a može uočiti i u kabini. Upravljanje info-zabavnim sistemom, kao i brojnim drugim komandama i funkcijama koje Brilliance V7 poseduje, očitava se preko velikog displeja. Na listi opreme nalazi se i panoramski krov, projekcioni displej ispred vozača (HuD), kamera, svetlosne grupe u LED tehnologiji i još mnogo toga.

Prodaja krosoversa Brilliance V7 na kineskom tržištu počinje ovog leta. Približna cena osnovnog modela će se kretati oko 20.000 evra, a još uvek nema podataka o planovima kompanije za plasmanom ovog modela na inostranim tržištima.

(3660)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments