1. Home
  2. Vesti
  3. Lada Niva Travel sa troje vrata na renderu!
Lada Niva Travel sa troje vrata na renderu!
2

Lada Niva Travel sa troje vrata na renderu!

6.33K
2
Podelite sa prijateljima:

Krajem prošle godine Lada je predstavila Nivu Travel, odnosno novu Nivu koja je dostupna samo u izdanju sa petoro vrata. 

Naravno, legendarna Niva nije mogla otići tako lako u penziju, već je nastavljena proizvodnja i ona nosi zvanični naziv Niva Classic. Legendarni ruski terenac stupio je na scenu daleke 1977. godine i po mišljenju nekih predstavlja začetnika čitavog SUV trenda. No, taj prvi model je bio dostupan samo sa troje vrata, verzija sa petoro vrata stigla je mnogo godina kasnije – 1995.

Po objavi Nive Travel, bilo je mnogo onih u Rusiji koji su se požalili na na činjenicu da ne postoje varijanta koja ima troje vrata. Stoga su se kolege iz Kolesa.ru dosetile da daju novi zadatak svom dizajneru i stvore rendere kako bi potencijalno mogao izgledati ovaj automobil. Oni navode da ovde predstavljena verzija ima manje međuosovinsko rastojanje, te u teoriji i manju masu od izvornog modela. Sa manjim odstojanjem između osovina, ovaj terenac bi trebalo da bude lakši za manevrisanje u gradu.

Niva Travel se inače nudi sa atmosferskim benzinskim agregatom radne zapremine 1,7 litara. Ova pogonska jedinica razvija 80 ks i 127 Nm, a snaga se na sve točkove prenosi putem petostepenog manuelnog menjača.

Očekuje se da novo izdanje čuvenog terenca nastavi sa dobrom prodajom na domaćem tržištu. A kako i neće, kad su cene jako pristupačne jer Niva Travel u najskupljem Luxe trimu kođta 890.900 rubalja, što je prema današnjem kursu malo više od 10.000 evra.

AutoRepublika 

Renderi: Kolesa.ru

(6332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimir Krstić

Nadam se da će uskoro i kod nas u prodaji da se pojavi

Bungi

Može proći.Pozadi ,zadnja kruta osovima mora ići napolje, na njeno mjesto nezavisna ramena.Zastarjela unutrašnjost iz Ševrolet Nive takođe mora da se seli a zbog skraćenog međuosovinskog razmaka pozadi bi najbolje legla dva odvojena klizna sjedišta između zadnjih blatobrana.