1. Home
  2. Vesti
  3. Ovakav će biti centralni greben modela BMW-a koji leže na CLAR arhitekturi
Ovakav će biti centralni greben modela BMW-a koji leže na CLAR arhitekturi
2

Ovakav će biti centralni greben modela BMW-a koji leže na CLAR arhitekturi

704
2
Podelite sa prijateljima:

Pored ostalih novina koje će doneti dva nova čisto električna modela, BMW i4 i BMW iX, čija je premijera najavljena za određeni, još uvek neprecizirani trenutak tokom ove godine, važno mesto će zauzeti i novi infromativno-zabavni sistem. Pritom, ne mislimo samo na ažurirani korisnički interfejs i celokupan doživljaj sistema, već i na drugačiji dizajn ekrana koji će biti opipljivi deo multimedijalnog sadržaja.

Moguće je da ste već i zapazili da, kako i4 tako i model iX dolaze s različitom postavkom u enterijeru. Monitori na kojima se očitavaju važne informacije su porasli po gabaritima, pa ćemo ubuduće, umesto dva zasebna ekrana, jedan za instrumentacioni klaster i drugi za info-zabavni sistem, imati objedinjeni blok, koji doduše ponovo sačinjavaju dva ekrana, predvojena crnim okvirom.

Iako će nova postavka premijerno biti implementirana u pomenutim modelima i4 pa onda iX, oni neće biti jedini koji će polagati pravo na iste. Prema minhenskim izvorima BMW bloga, gde smo i pročitali ovaj izveštaj, postavka će biti korišćena i na drugim takmacima bavarske marke, pri čemu se u početku to odnosi na modele koji su utemeljeni na platformi CLAR.

To dakle znači da će ga od 2022. godine dobiti Serija 3 iz generacije G20, kupe Serija 4 (G22), kabriolet Serija 4 (G23),  Serija 4 Gran Coupe (G26) pa čak i kupe iz Serije 2 (G42). Da podsetimo da najmanji kupe iz prethodne rečenice ostaje pravi BMW, odnosno da će i on nuditi pogon na zadnjoj osovini i da će počivati na CLAR arhitekturi.

Kao što je za pretpostaviti, Serija 3 će novi multimedijalni sadržaj dobiti prilikom restilizacije koja je najavljena za juli 2022. godine i tako će postati prvi konvencionalni model koji profitira od iste. Zatim će se naći na Seriji 2 koja stiže u avgustu iste godine, pa onda i restilizovana Serija 4 u martu 2023.

Na globalnoj mreži se mogu videti špijunske fotografije velikog kupeolikog krosovera BMW X6, i na njima je uočljivo da restilizovani teškaš poseduje baš ovakav centralni greben. Kako bilo, teško je oteti se utisku da u ovom segmentu BMW hoda po stopama koje je utabao Mercedes, preuzimajući tako ulogu pratioca lidera.

AutoRepublika

(704)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mikele

Ružnp da ružnije ne može biti.

BB

Podsjeća me na ekploziju turbo-folk pjevača i repera (i kojekakvih drugih „pravaca“), kad ne možeš da budeš dobar u normalnoj muzici onda izmišljaš pravce u kojima ćeš dominirati i u njima biti „najbolji“…