1. Home
  2. Vesti
  3. Dobar početak godine za Bentley
Dobar početak godine za Bentley
0

Dobar početak godine za Bentley

189
0
Podelite sa prijateljima:

Iako se većina automobilske industrije bori sa snažnom krizom, za Bentley nema problema. 

Ne tako davno, Bentley se suočavao sa ozbiljnim problemima. Veliki finansijski gubici ugrožavali su poslovanje, a stizali su i signali iz uprave Volkswagen grupacije „da se neće trpeti gubitaši“, odnosno da bi Bentley mogao biti prodat. No, u kratkom roku sve se to potpuno promenilo.

Britanska marka potvrdila je da je u januara primila 50% više narudžbina nego u istom mesecu prethodne godine. Osim toga, rukovodstvo ovog proizvođača navodi da za sada nisu imali problema sa isporukama poluprovodnika i mikroprocesora. Nije saopšteno koliko je porudžbina primio Bentley, ali se ističe da je ovakav rast omogućen velikom potražnjom u Kini.

Tako proizvođač sa Ostrva nastavlja da niže uspehe i posle prošlogodišnjih odličnih rezultata. Bentley je u 2020. godini ostvario rekordnu prodaju sa ukupno 11.206 isporučenih vozila, što je za 2% više nego 2019. godine. U upravi ovog brenda uvereni su da bi indeksirali još više registracija da nisu bili pogođeni odlukama britanske vlade pa je njihova fabrika bila zatvorena sedam nedelja. Nakon toga je pogon Bentleyja radio sa 50% kapaciteta narednih devet nedelja.

Dakle, da nije bilo pandemije Bentley bi svakako prodao još više automobila u prethodnoj godini. No, i tada je, kao i sada, Kina bila glavni pogon velike potražnje, a model koji je posebno tražen u ovoj zemlje jeste Bentley Flying Spur.

AutoRepublika 

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments