1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Maradonin Porsche 911 traži novog vlasnika! (GALERIJA)
Maradonin Porsche 911 traži novog vlasnika! (GALERIJA)

Maradonin Porsche 911 traži novog vlasnika! (GALERIJA)

317
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche 911 koji je nekada bio u svojini slavnog fudbalera naći će se na aukciji tokom narednog meseca. 

Konkretan primerka je Porsche 911 Type 964 Carrera 2 u kabrio izdanju iz 1992. godine. Maradona ga je kupio nakon što je otišao iz Italije, zbog problema sa testiranjem na narkotike i našao novi dom u Sevilji u Španiji. Dijego je u Sevilji nastavio svoj raskalašni život, rentirao je ogromnu vilu koja je pripadala jednom toreadoru, i počastio sebe ovim automobilom.

Postoji podataka da je Maradona svojevremeno kažnjen, nakon što ga je policija uhvatila kako prolazi „kroz crveno“ i uz to je vozio sumanutih 177 km/h! Te godine je Dijego igrao za Sevilju, no posle samo jedne sezone, Maradona je otišao iz kluba, automobil je prodao i napustio Pirinejsko poluostrvo.

Nakon toga, ovaj Porsche 911 promenio je nekoliko vlasnika i za života je skupio ukupno nešto manje od 123.000 pređenih kilometara. Poslednji vlasnik ga je kupio 2016. godine i očito smatra da je sada dobra prilika da zaradi na njemu.

Aukciju organizuje kuća Bonhams, a automobil će biti ponuđen na prodaju tokom javnog nadmetanja u Parizu koje će se odvijati od 3. do 10. marta ove godine. Eksperti procenjuju da će ova 911-ica dostići cenu između 150 i 200 hiljada evra, ali s obzirom na to da je Dijego nedavno preminuo, sasvim je moguće da će neko ponuditi i daleko više novca.

Više o Maradoninoj ljubavi prema automobilima možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments