1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. VW Golf GTI VII s 385 ks
VW Golf GTI VII s 385 ks

VW Golf GTI VII s 385 ks

498
0
Podelite sa prijateljima:

U ponudi su i dorade na menjaču.

Mada znamo da je osma generacija Volkswagen Golfa GTI na putu u evropske prodajne salone, tjunerska kuća Mountune je pripremila Stage 2+ paket za sedmu generaciju, s popriličnim prirastom što se snage tiče. Za dodatnih 2.099 funti, kupci mogu da dobiju „hot heč“ s 385 ks i 510 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ključ dodatne „vatrene moći“ je IS38 turbopunjač, koji je inače prisutan kod R modela. Mountune je takođe kreirao posebnu kalibraciju motora da bi izvukao maksimum iz turba. Vlasnici će moći da biraju između različitih postavki, uključujući Stage 2+, standard, „batler“ i „protiv krađe“.  Opciono, Mountune takođe nudi unapređeno kvačilo za manuelne modele ili revidiran softver za DSG. Za kupce koji žive u toplijim krajevima ili nameravaju da voze svog ljubimca po trkačkim stazama, kompanija preporučuje indukcioni sistem, povratni turbo izduv i unapređeni međuhladnjak. Ove komponente nisu deo Stage 2+ paketa.

Mountune prodaje ove modifikacije kao garnituru koju kupci mogu instalirati u svojoj garaži. Onima koji se ne usuđuju da turbopunjač menjaju sami, kompanija je voljna da to odradi.

Poređenja radi, nova, osma generacija GTI poseduje 2,0-litarski turbomotor koji proizvodi 245 ks i 370 Nm. Kupci mogu da biraju između šestostepenog manuelnog ili sedmostepenog DSG menjača. Unapređenje šasije uključuje poboljšani DCC sistem koji u obzir uzima upravljanje, kočenje i ubrzanje prilikom podešavanja adaptivnih amortizera.

Što se unutrašnjosti tiče, 10-inčni ekran info-zabavnog sistema je standardan, dok je 10,2-inčni s navigacijom opcioni.

AutoRepublika

(498)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments