1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Jedinstveni Maserati Quattroporte 3.0 TD Shooting Brake (GALERIJA)
Jedinstveni Maserati Quattroporte 3.0 TD Shooting Brake (GALERIJA)
3

Jedinstveni Maserati Quattroporte 3.0 TD Shooting Brake (GALERIJA)

867
3
Podelite sa prijateljima:

Unikat kakav se samo poželeti može. 

Priča o Maseratiju ujedno je i priča o sportskim automobilima. Sada več daleke 1963. godine, italijanski trozubac napravio je veoma hrabar potez – uveo je u svoju gamu luksuzni sportski sedan. Recept za uspeh bili su oprobani V8 motor i fantastičan dizajn. Po plasiranju na tržište čuveni Quattroporte postao je najbrži sedan na svetu među serijskim automobilima.

Naša priča vodi nas natrag u sadašnjost. Automobil koji se nalazi na slikama jeste Quattroporte prethodne generacije, u naravno, znatno izmenjenom obliku. Javnosti nepoznati Britanac želeo je svojevremeno drugačiji Quattroporte od onog koji je nudila fabrika. Kompanija Carrozzeria Touring izradila četiri primerka po nazivom Bellagio Fastback, no sva četiri automobila prodata su na aukciji čuvene kuće RM Sothebys, te vlasnik automobila sa fotografija nije stigao da se dočepa jednog od navedenih.

Razočaran činjenicom da je ostao „kratkih rukava“, odlučio je da pronađe tjunersku kuću koja će po njegovim željama preraditi aktuelni Quattroporte. Nakon duge pretrage stigao je do gospodina Adama Redinga, čoveka koji je svoj život posvetio restauriranju klasičnih modela Jaguara, Aston Martina, Lancie…

Reding je predložio nekoliko različitih verzija, ali se vlasnik odlučio za Shooting brake izdanje. Najveći problem po rečima Redinga bilo je premeštanje elektronike i raznih kablova i njihovo uklapanje u novu karoseriju. Kao jednu od nedaća čovek koji je konstruisao ovaj prelepi automobil navodi povezivanje elektromotora za otvaranje prtljažnika.

Automobil je ofarban u Gunmetal sivu metalik boju, unutar kabine obilato je upotrebljena Nero koža, a kao jedan od detalja izdvajaju se i crni naplaci od 20 cola. Osim toga, tu su i bluetooth konekcija, navigacija, prednji i zadnji parking senzori, kamera za vožnju unazad, grejanje u sedištima, veliki šiber, tzv. keyless entry odnosno mogućnost ulaska u vozilo bez fizičkog kontakta ključa i automobila, kao i opcija startovanja motora takođe „bez ključa“.

Na kraju, za preradu ovog Maseratija bilo je neophodno 1.500 radnih časova Redingove ekipe. Automobil je prvi put registrovan 2016. godine i otada je prešao 8.714 milja.

Vlasnik je odlučio da ponudi automobil za prodaju, ali cena nije poznata. No treba imati u vidu sledeće: ovo je potpuno jedinstveni primerak, potom cena fabričkog modela bila je veoma visoka, a treba uračunati i troškove prerade vozila.

Bilo kako bilo, pred vama je pravo malo remek-delo kvalitetnog tjuninga.

AutoRepublika

 

(867)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Sve, ali 3.0 td u Maseratiju koji je radjen kao one-off. Ne ide. Alooo, turbo diesel Maserati.

s mile

Nisam baš neki auto frik, ali zašto da ne dizel u maseratiju, skor me je prijatelj vozio u Audiju A4 quattro, da nisam pitao, nebi bio siguran da je dizel, ništa se ne čuje motor, ali vuče ko….

Balkanboj

Ime Maserati se veže za GT automobile, kupe automobile i nešto što radi isključivo na benzin. Jednostavno dizel tu ne bi trebao da bude. Uz to ni zvuk dizela ne pristaje GT automobilima.