1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Preko milion Mercedesa će neplanirano u servise
Preko milion Mercedesa će neplanirano u servise
0

Preko milion Mercedesa će neplanirano u servise

1.11K
0
Podelite sa prijateljima:

Odeljak Daimlera koji posluje na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, Mercedes-Benz USA je povukao preko milion vozila zbog neispravnosti sistema koji se prepoznaje po skraćenici eCall. Radi se o funkciji koju poseduju savremeni automobili i koja se aktivira u slučaju saobraćajnog udesa, informišući nadležne državne službe o pojedinostima u vezi s nesrećnim događajem.

Zahvaljujući defektu, oni koji budu primali hitne pozive s informacijom o saobraćajnoj nesreći mogu biti poslati na pogrešnu lokaciju, a ne na onu koja na kojoj se incident i dogodio, navodi se u obaveštenju koje je objavilo Nacionalno telo zaduženo za bezbednost saobraćaja na drumovima Amerike (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA).

Dakle, komunikacioni modul na vozilima može poslati nakaradne podatke o lokaciji udesa, povećavajući na taj način rizik od ozbiljnijih posledica neželjenog događaj, na način što reakcija nadležnih službi u takvim situacijama sa sigurnošću kasni, piše NHTSA.

Mercedes-Benz u Americi povlači primerke proizvedene od 2016. pa sve do 2021. godine. Radi se o o vozilima kojima na poklopcu prtjažnika u originalu piše: CLA-Class, GLA-Class, GLE-Class, GLS-Class, SLC-Class, A-Class, GT-Class, C-Class, E-Class, S-Class, CLS-Class, SL-Class, B-Class, GLB-Class, GLC-Class i G-Class.

AutoRepublika

(1113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments