1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Škoda Octavia slavi 60. godina postojanja modela
Nova Škoda Octavia slavi 60. godina postojanja modela
0

Nova Škoda Octavia slavi 60. godina postojanja modela

531
0
Podelite sa prijateljima:

Lep način da proslavi 60. rođendan.

Škoda se osvrnula na svoje rezultate iz 2018. i planove za blisku budućnost, nakon Volkswagena, Audija i Porschea.

Šef češke marke, Bernhard Majer, obećao je modelnu ofanzivu počev od sada pa zaključno s 2022. Ukupno 30 modela će biti lansirano u ovom periodu. Deset će biti elektrifikovani, s tim što će neki biti hibridni, dok će drugi u potpunosti odbaciti SUS motore.

Govoreći o elektrifikaciji, restilizovani Superb će biti dostupan u mesecima koji dolaze, konačno i u „plug-in“ hibridnoj varijanti. Takođe, tokom ove godine, električni Citigo će biti prvi Škodin EV model. Sveže predstavljena Scala hedžbek, naći će se u prodajnim salonima narednih meseci, kao i Kamiq krosover.

Bernhard Majer je imao i pomalo iznenađujuću najavu, rekavši da Škoda planira da predstavi četvrtu generaciju Octavije, i to u toku 2019., što znači da će novi model proslaviti 60-godišnji  jubilej.

Da podsetimo, originalna Octavia je imala premijeru 1959., da bi proizvodnja bila stopirana 1971. Dok Škodin šef nije želeo da ide u detalje vezano za Octaviju IV, vrlo je verovatno da će ona doći isključivo u hedžbek verziji, s tim što će praktičniji karavan stići nešto kasnije sledeće godine. Sudeći po špijunskim fotografijama, Škodin bestseler će se vratiti tradicionalnom dizajnu farova.

Malo se zna u vezi s novom generacijom, mada je Škoda prethodno najavila novu Octaviju kao „remek-delo“, model koji će sjedinjavati praktičnost hedžbeka i izgled sedana.

Proizvođač iz Mlade Boleslave je takođe sugerisao mogućnost elektrifikacije, odnosno hibridizacije RS modela.  Nova Octavia će debitovati ove godine, što znači da će se pridružiti unapređenim proizvodima na MQB platformi poput Golfa, Seat Leona i Audija A3.

AutoRepublika

 

(531)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments