1. Home
  2. Vesti
  3. Distributeri vozila marke Volvo insistiraju na promociji rivala krosoveru BMW X7
Distributeri vozila marke Volvo insistiraju na promociji rivala krosoveru BMW X7
0

Distributeri vozila marke Volvo insistiraju na promociji rivala krosoveru BMW X7

345
0
Podelite sa prijateljima:

Predsednik savetodavnog odbora marke Volvo Erni Norkros je razgovarao s novinarima redakcije lista Automotive News i tom prilikom komentarisao poziciju kompanije i ostvarene prodajne rezultate na severnoameričkom kontinentu tokom prethodne godine. Tom prilikom je izneo više zapažanja vrednih pomena. Krenimo redom.

Nećemo ništa novo reći ako napišemo ponovo da je proteklu godinu u automobilskoj industriji obeležila pandemija novog korona virusa i da taj događaj nikako nije prijao razvoju tražnje za četvorotočkašima. Međutim, Volvo je kao jedna od retkih marki uspeo da ostvari rast prodaje na američkom tržištu, uz istovremeno zabeležen odličan finansijski rezultat. Nakon što je prodaja padala do juna 2020. godine, u drugom delu godine se izdigla do te mere da je na kraju godine registrovan plus u odnosu na 2019. od 1,8%.

Norkros kao kritičan faktor uspeha kompanije vidi nezavisnost koja je još u najranijoj fazi pandemije dodeljena preduzeću Volvo Cars USA. Zahvaljujući tome su odluke bile prenete na lokalni nivo, koji je u kriznim situacijama obično i najbrži s reakcijama na segmentu tržišta na kom posluje. Pored toga, po mišljenju Norkrosa, Volvo je bio korak ispred rivala i u oblasti onlajn prodaje, čija je važnost neslućeno narasla u uslovima pandemije koji su obeležili godinu za nama.

Rukovodilac Volvoa je naglasio da je dobio povratne informacije od strane prodajnih rukovodilaca distributivne mreže švedskih vozila, i deluje da preovlađuje stav da gami marke nedostaje krosover koji bi se smestio iznad trenutno najvećeg modela s povišenom pozicijom sedenja. SUV veći od modela XC90 bi omogućio Skandinavcima da se na tržištu postave spram Mercedesa GLS i BMW-a X7, i što je menadžerima najvažnije, to bi dovelo do šanse za generisanjem izdašnijih profitnih stopa.

Kako bilo, priču Norkrosa treba staviti u kontekst lepih želja, pre nego opisa nekih zbivanja koja se trenutno odigravaju iza kulisa inženjering odeljenja švedske marke koja posluje na način kako kineski patron zahteva. Dakle, i ako dođe do komercijalizacije ove ideje, to neće biti tako skoro.

Uzgred da podsetimo da je Volvo najavio da će novi električni model biti predstavljen 2. marta i da se radi o kupeolikom krosoveru. Upitan da prokomentariše dolazeće vozilo, Norkros je izjavio da se radi o „simpatičnom vozilu za koje veruje da će kao uvodno u gamu, biti u stanju da privuče brendu novi soj kupaca.“

AutoRepublika

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments