1. Home
  2. Vesti
  3. Klasični Range Rover je od sada dostupan i na struju
Klasični Range Rover je od sada dostupan i na struju
2

Klasični Range Rover je od sada dostupan i na struju

223
2
Podelite sa prijateljima:

Land Rover i Jeep se verovatno nikada neće složiti po pitanju ko je napravio prvog luksuzni terenac. Razvoj modela Range Rover, odnosno Grand Wagoneer, je zapravo u pozadini krio gotovo istu ideju, a to je kako napraviti civilizovani terenac, s opremom i ponašanjem na putu putničkog automobila koji će pri tom biti u stanju da savlada najteže terenske uslove.

Nema sumnje da su oba vozila legende za sebe s dugom karijerom, a u slučaju Range Rovera, prva generacija se proizvodila čak 27 godina, i to od 1969. pa sve do 1996. Izbor motora se svodio na Roverove benzince s osam cilindara, i to iz sopstvene kuhinje, a koji su zapravo imali američko poreklo pošto su ih Britanci kupili od Buicka, kao i nekoliko dizela sa četiri cilindra.

Ali počev od naredne godine, legendarni terenac će biti dostupan i u verziji u kojoj će biti strujno pogonjen zahvaljujući samostalnoj firmi Lunaz koja će vam preraditi klasični Range Rover i kraćoj i produženoj verziji za sumu od 322.000 američkih dolara.

Lunaz je relativno nova kompanija koja je već stekla ime za sebe zahvaljujući ponudi klasičnih modela marke Rolls-Royce na struju. Dodavanje Range Rovera se smatra nastavkom tradicije, a kupac će moći da bira između nekoliko modela. Oni će se deliti na „Town“ i „Country“ pakete opreme, a onaj prvi će biti specijalizovan na poljima luksuza, udobnosti i prostora, dok će druga opcija biti namenjena onima koji vole da siđu sa asfalta.

U oba slučaja izbor će se zasnivati na modelima sa kraćim i dužim međuosovinskim rastojanjem. Lunaz će kasnije dodati i kabriolet u onom stilu s kojim smo se već upoznali, što naravno važi samo za one koji su gledali film „Octopussy“ o tajnom agentu Džejmsu Bondu. Ali, to ne znači da će ova tjuning kuća samo dodati električni motor i baterije umesto benzinca ili dizela, već obećava kompletnu resturaciju u originalno stanje.

Lunaz spominje da će enterijer dobiti neke moderne detalje kao što je obezbeđena bežična verza s mobilnim telefonom preko Android Auto i Apple CarPlay funkcije, zatim navigacioni sistem i nekoliko monitora napred i ispred zadnjih sedišta.

Tjuner nije spominjao kakvu bateriju i električni motor možemo da očekujemo, ali ćemo pretpostaviti da će mehanika biti identična onoj sa modela Rolls Royce Phantom V koji je Lunaz ranije modifikovao. U njegovom slučaju, električni agregat razvija 375 konjskih snaga i maksimalnih i uvek dostupnih 700 Nm obrtnog momenta, a baterija zapremine 120 kWh omogućava oko 500 kilometara vožnje između punjenja.

Lunaz već sada prima porudžbine, a ponuda će biti ograničena na samo 50 jedinica. Opet, ni to ne znači da će se kuća zaustaviti ovde, i već je najavila isti paket i za klasični Jaguar XK120 i Rolls Royce Cloud.

AutoRepublika

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„…za sumu od 322.000 američkih dolara..“ ???

Ovo je neka zajebancija ? 😊😊😊

Bungi

Ovo što rade sa klasičnim terencima, nije nešto. Uglave el. motor na mjenjač, izbace rezervoar i umjesto njega stave par baterija, domet 50-70 km i to je uglavnom to.Pravi posao bi bio napraviti novu šasiju, u nju postaviti novu-polovnu bateriju iz Tesle 3,napred i nazad teslini motori sa reduktorom-jednostepenim mjenjačem, e to bi bio posao.