1. Home
  2. Vesti
  3. Ram TRX stiže na leto
Ram TRX stiže na leto
0

Ram TRX stiže na leto

157
0
Podelite sa prijateljima:

Četvrtak je izuzetno bitan dan za ljubitelje američke automobilske industrije. U večernjim satima će Ford premijerno prikazati novu generaciju bestseler pikap kamioneta F-150, a Fiat-Chryslerova komercijalna divizija Ram je našla način da ukrade deo medijske pažnje.

Naime, na internetu je procurio kratak video klip kojim je Ram najavio novu specijalnu verziju svog pikapa 1500 pod oznakom TRX, a o kojoj se mnogo pričalo prethodnih meseci. Reč je o vozilu namenjenom za najekstremnije terenske puteve sa kojim će da konkuriše neprikoslovenom lideru Fordu F-150 Raptor.

Mediji su nekoliko puta objavljivali fotografije modela na testiranju, uključujući i onu u ovom članku, pa se može zaključiti da javnost sigurno neće biti razočarana. Video nažalost ne pokazuje mnogo, sa izuzetkom vozila sa moćnim zvukom, koga nažalost ne možemo da vidimo od prašine, kao i natpis da stiže krajem leta.

RAM TRX

Najviše se spekulisalo o mehanici, a mnogi izvori kažu da će se ispod haube naći čuveni Hellcat agregat. Reč je o 6,2-litarskom V8 motoru koji uz pomoć kompresora razvija 707 konjskih snaga i 875 Nm maksimalnog obrtnog momenta u modelima kao što su Dodge Charger i Challenger i Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

To je značano više od 450 „grla“ iz spomenutog Raptora, ali verujemo da na odgovor iz Forda nećemo dugo čekati. Štaviše, internetom već kruže informacije da će sledeća generacija pružati 5,2-litarski agregat s 760 „konja“ iz modela Mustang Shelby GT500.

TRX će posedovati i pogon na sva četiri točka za brze jurnjave pustinjama Arizone i Nevade, ali će biti jednako sposoban i za sporije krstarenje po ekstremnim predelima. Pretpostavlja se da će jedini menjač u ponudi biti osmostepeni automatski.

Ukoliko se TRX pokaže prodajnim uspehom, Fiat-Chrysler planira još jedan sličan model i to na bazi Jeepa Gladiatora. Očekuje nas definitivno vrelo leto i nova revolucija slična onoj kojoj smo videli na čuvenim „muscle cars“ …

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments