1. Home
  2. Vesti
  3. Vauxhall Corsa je najpopularniji automobil u Velikoj Britaniji
Vauxhall Corsa je najpopularniji automobil u Velikoj Britaniji
0

Vauxhall Corsa je najpopularniji automobil u Velikoj Britaniji

236
0
Podelite sa prijateljima:

Opelov mališan beleži vrlo dobre rezultate u svojoj “drugoj kući”.

Dakle, ne radi se ipak o Opelu, nego o Vauxhallu koji je ništa drugo do britanska divizija germanske marke. Ipak, na Ostrvu je ubeležena vrlo loša prodaja u januaru tekuće godine.

Tokom prethodnog meseca, Britanci su kupili svega 90.249 novih automobila, što je pad prodaje od čak 39,2% naspram januara 2020. godine. Prošli mesec ujedno je i najgori start za tržište automobila u UK još od daleke 1970. godine.

Mada umereno optimistične prognoze za 2021. sa kraja prošle godine sada su promenjene, pa se veruje da će se na Ostrvu prodati 1,9 miliona vozila, odnosno 100.000 manje automobila nego što je isprva bilo procenjeno.

U ovakvim uslovima, Corsa je uspela da zaposedne presto u januaru sa 3.078 isporučenih jedinica. Nema šta, PSA grupacija je napravila odličan posao sa novom generacijom ovog hečbeka koji beleži i veliku popularnost u Nemačkoj.

Na drugom mestu u Britaniji za januar našla se Kia Sportage uz 2.986 registracija, dok je trećeplasirani Nissan Qashqai sa 2.845 prodatih vozila. Četvrto mesto pripada dugogodišnjem bestseleru u UK – Fordovoj Fiesti. Za američki heč odlučila su se 2.594 kupca.

Na visokoj petoj poziciji je jedan premijum model – Volvo XC40 (2.201), a prati ga još jedan član ovog segmenta, Mercedes A klase sa 1.859 dostavljenih automobila.

Sedmo mesto zauzeo je Volkswagen Golf koji je stigao do 1.779 potrošača, dok je osmoplasirana sa malo slabijim rezultatom Ford Puma (1.760). Deveta pozicija pripala je još jednom modelu brenda Kia. U pitanju je Niro sa 1.741 prodatim vozilom, dok je Top 10 zaokružio Ford Focus koji je stigao do 1.686 registracija.

AutoRepublika 

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments