1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nissan Micra dobila osveženje za svoj alter ego March
Nissan Micra dobila osveženje za svoj alter ego March
0

Nissan Micra dobila osveženje za svoj alter ego March

200
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan je za potrebe ponude na evropskom tržištu, započeo proizvodnju pete generacije mališana s oznakom Micra, tokom 2016. godine. Gradski heč je inače utemeljen na bratskom Renaultu Clio. Međutim, u gami japanske marke namenjenoj kupcima u Aziji i Južnoj Americi, i dalje figurira jednostavnija, četvrta generacija heča, ona koju Evropljani svojevremeno nisu uspeli da zavole.

Ova generacija Nissana Micre / Marcha se pred publikom ukazala tokom 2009. godine, i do sada je više puta podvrgnuta hiruškim zahvatima razvojnog tima. Uprkos tome, Japanci cene da mališa još uvek nije za penziju, pa su ga još jedared osvežili i predstavili. Ovaj put je premijera upriličena u Meksiku.

Ovoga puta su se dizajneri dobrano oznojili ne bi li novajliji darovali svežiji izgled. Ako se može konstatovati da je prilikom prošlog ažuriranja, do izmena došlo samo u smislu retuširanja branika, sada je nos vozila dobio potpuno novi izraz, koji je opet usklađen s korporativnim identitetom marke.

Na zadnjem kraju Marcha su signalne grupe dobile novo punjenje, a preoblikovan je i odbojnik. Krov se i ranije mogao dobiti u kontrastnoj crnoj boji, ali je sada omogućeno da u istoj nijansi budu i bočni stubovi na koji način je vizuelni efekat pojačan.

Do promena je došlo i u kokpitu. Nov je obruč upravljača a isto se može ustvrditi i za centralnu konzolu, iako je neobičan kružni panel s tasterima viđan i ranije, a ovaj put je ostao isti.

Multimedijalni sistem se pratim putem onoga o čemu smo obavešteni na ekranu dijagonale 6,75 inča. Apple CarPlay i Android Auto protokoli su ovom prilikom unapređeni. Treba dodati da i bazična verzija modela Nissan March, nakon restilizacije nudi šest vazdušnih jastuka, što je za svaku pohvalu.

Motor zapremine 1,6 litara je ostao isti i, kao i ranije nudi 106 konjskih snaga. Meksički hedžbek je zadržao i nekadašnju jedinicu za transmisiju. U ptianju je četvorostepeni ručni menjač, ali će moći da se izabere i petostepeni automatik, iako se u ostalim zemljama gde se nudi Micra ove generacije može dobiti i verzija s varijatorom.

Nissan će proizvodnju organizovati u svojim meksičkim pogonima, i to će se desiti veoma brzo. Lokalni dileri ga s radošću iščekuju, a toploj zebnji dolazi kraj u najlepšem mesecu u godini, odnosno u maju.

AutoRepublika

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments