1. Home
  2. Prezentacije
  3. Remek delo – Singer-Williams 911 DLS (GALERIJA)
Remek delo – Singer-Williams 911 DLS (GALERIJA)
1

Remek delo – Singer-Williams 911 DLS (GALERIJA)

419
1
Podelite sa prijateljima:

Kada klasični 964 dođe u ruke automobilskih umetnika.

Svaka čast Porscheu na novim proizvodima, ali 911 u retro  formi u izvođenju tjunerske kuće Singer, prosto je nenadmašan.

Porsche Classic Project Gold je takođe umetničko delo sa vazdušno hlađenim motorom, ali kada se Singer udruži sa Williamsom na doradi jednog 911, to mora da zagolica maštu. Dotični primerak se pojavio na ovogodišnjem Festivalu brzine u Gudvudu, ali po onima koji su imali sreće da ga vide uživo, doživljaj je neponovljiv. Pre nama je Singer-Williams 911 DLS.

Priča je počela tako što su se Singer i Williams Advanced Engineering udružili u novembru, u cilju kreiranja automobila na bazi 964 ikone, klasičnog dizajna, ali sa veoma ozbiljnim performansama.

Da bi se to ostvarilo, automobil koristi usluge 4,0-litarskog boksera koji je i dalje vazdušno hlađen, a isporučuje zdravih 500 ks, bez bilo kakve turbo asistencije. Ovaj atmosferac se „vrti“ (uzdah uzbuđenja) na 9.000 obrtaja u minuti, tako da ne bi čudilo da isporučuje zvuk za antologiju.

Obilje snage nije jedina bitna stavka Singer-Williams projekta. Znamo da je jedan od najvećih protivnika performansi suvišna masa, a uz implementaciju komponenti od ugljeničnih vlakana i još nekih inteligentnih mera, težina ovog 911 je svedena na 990 kilograma.

Naravno, posebna pažnja je obraćena na ogibljenje i aerodinamiku, koji su modifikovani tako da mogu da oslobode dodatne „demone“.

Zaista, teško je zamisliti atraktivniji i privlačniji za vožnju klasični 911.

Svaka čast 991, ali menjali bismo te za ovaj 964 u svako doba.

 

(419)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Savršenstvo…