1. Home
  2. Vesti
  3. Sledeći Mercedes-AMG C63 biće hibrid
Sledeći Mercedes-AMG C63 biće hibrid
0

Sledeći Mercedes-AMG C63 biće hibrid

580
0
Podelite sa prijateljima:

Prema navodima koji se pojavljuju u februarskom izdanju britanskog Car magazina, sledeća generacija modela Mercedes-AMG C63 će koristiti pogonski sklop s isporukom ukupno 410 kW snage uz 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zahvaljujući primeni dvolitarskog motora iz modela A45 S (310 kW/ 500 Nm), uz ispomoć tri elektrifikovana elementa. Nazad će biti montiran električni motor koji će funkcionisati nezavisno od menjačke kutije i koji će razvijati 150kW, dok će tu biti i sistem anlaser-alternator i elektropokretani turbo punjač.

Ovakvi pokazatelji moći pogonskog sklopa su za 35 kW i čak 100 Nm impresivniji od onih koje krase odlazeću generaciju performantnog modela C63 S, i to uprkos tome što će posedovati samo polovinu cilindara stare verzije. Sve to je iznuđen potez usvajanjem novih emisionih pravila Evropske unije. Ne samo što je to više snage od direktnog pretka, već je upečatljivije i od direktnog rivala, modela BMW M3 Competition, i to za 35 kW / 200 Nm.

Za sada nije poznato hoće li ova sila biti „pod haubom“ bazičnog modela C63, ili onog performantnijeg s oznakom S. Pogonska sila će se distribuirati na sva četiri točka preko devetostepenog automatskog menjača, dok je sistem prenos snage najsvežiji izdanak odeljenja AMG i nosi oznaku „4Matic+“.

Britanci navode da će za sprint od 0 – 100 km/h biti potrebno da prođe samo 3,5 sekundi, što je za pola sekunde bolje vreme od odlazećeg sedan s pogonom na zadnjoj osovini. Maksimalna brzina će biti 291km/h.

Pa ipak, elektrifikacija donosi i lošu stranu, a to je prirast mase vozila, pa se navodi cifra od 250 kilograma više, što će C63 učiniti kolosom težim od dve tone, što je za oko 400 kilograma više od lepršavog sedana iz Italije. Mislimo na model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, još jednog konkurenta AMG-ovom automobilu.

Razmere nepogode u vidu prekomerne težine postaju još vidljivije kada se zna da je četvorocilndarski motor za 60 kilograma lakši od odlazeće V8 jedinice. Pa opet, ta zamena termalnog motora je omogućila da ovaj Mercedes dostigne ideal raspodele mase po osovinama.

Kapacitet litijum-jonske baterije ostaje nepoznat, sistem radi na 400 volti, što je najčešći izbor kod savremenih vozila, i navodi se 64 kilometara bešumne autonomije po WLTP protokolu uz utrošak benzina od svega 3 litra na prevaljenih sto kilometara, što je neuporedivo u odnosu na pretkovih 10,6 litara / 100 km.

Navodi se da će novitet koristiti i adaptivne amortizere kako bi se ublažili efekti širih guma na zadnjoj osvini, koje bi opet trebalo da donesu bolje ponašanje vozila u krivinama i više trakcije. Novitet će ponuditi i drift režim, baš kao i veći E63 S.

Pun naziv dolazećeg performantnog sedana biće Mercedes-AMG C63 4Matic+ EQ Power Sport, a njegov debi se očekuje krajem 2021. ili najdalje početkom 2022. godine.

Pre toga očekujemo prezentaciju nove C Klase namenjene „civilima“.

AutoRepublika

(580)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments