1. Home
  2. Vesti
  3. Blago modifikovan Infiniti QX50
Blago modifikovan Infiniti QX50
0

Blago modifikovan Infiniti QX50

184
0
Podelite sa prijateljima:

Plemeniti krosover Infiniti QX50 druge generacije je debitovao pre malo više od tri godine, pa je konstruktor sada odlučio, da umesto restilizacije punog obima, samo blago unapredi svoj proizvod. Razvojni tim Nissanove premijum marke se nije bavio eksterijerom SUV-a, a isto tako se i za putničku kabinu, posmatranu u celini, može reći da je ostala ista. Uglavnom se inovacije svode na nove opcije koje su debitovale u kupeolikom krosoveru Infiniti QX55.

Glavna stavka koja je ažurirana jeste mutlimedijalni sistem InTouch koji se prati preko dva ekrana. Oba displeja sada nude bolju rezoluciju i unapređenu grafiku. Ugrađen je snažniji procesor s oznakom Arm-Cortex A9, a i RAM memorija je uvećana na 2 GB. Dodata je podrška opcijama konektivnosti Apple CarPlay i Android Auto, a i novi sistem za upravljanje glasovnim putem sada razume 6 hiljada komandi, umesto nekadašnjih 5 stotina.

Ostale novotarije uključuju modernizovani ključ i proširena paleta boja karoserije dodatkom braon nijanse.

Mehanika je identična onoj koja je i ranije korišćena: tu je dvolitarski VC-Turbo motor s varijabilnim kompresionim odnosom i 249 konjskih snaga. Radi u tandemu s varijatorom, a pogonski točkovi su svi do jednog. Primenjena je spojnica na zadnjoj osovini. Doduše, ovde treba reći da je na tržištima koja ne mare za integralni pogon, ponuđena samo verzija s prednjim točkovima kao vučnim.

Promene su pretrpeli i dostupni paketi opreme. U bazičnom paketu Pure, koji se nudi po ceni od 38 hiljada evra, se sada nalaze i kamera kao ispomoć pri vožnji unazad, a tu su i parking senzori na zadnjem kraju vozila.

U središnjem paketu nazvanom Essential, kao nadgradnja na Pure, dodata je koža, senzor za aktivaciju brisača u slučaju padavina, trozonski klima uređaj (umesto „bipolarnog“ – da se našalimo malo s dvozonskom klimom). U taj nivo opreme je uključena i opcija daljinskog startovanja motora. Uz ovu varijantu, moguće je naručiti (čitaj doplatiti) i koktel sistema elektronske asistencije vozaču. S obzirom da krosover nije u ponudi na teritoriji Evropske unije, Infiniti može ove stavke da stavi na listu opcionala, dok bi, da se nudi u Evropi, to sve moralo da bude deo serijske opreme.

AutoRepublika

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments