1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota u ponedeljak predstavlja nekoliko noviteta u Americi
Toyota u ponedeljak predstavlja nekoliko noviteta u Americi
4

Toyota u ponedeljak predstavlja nekoliko noviteta u Americi

162
4
Podelite sa prijateljima:

Toyota je najavila automobilskim novinarima da „isprazne“ svoj kalendar sledećeg ponedeljka, to jeste 18. aprila, jer će najveći svetski proizvođač vozila tog dana debitovati s nekoliko novih modela. Reč je o primercima koji se prodaju na američkom tržištu gde je Toyota prošle godine isporučila skoro 2,4 miliona vozila i završila kao druga najprodavanija marka, odmah iza lidera Forda. Iako proizvođač nije potvrdio o kojim specifičnim modelima je reč, mediji imaju predstavu o tome, na osnovu špijunskih fotografija.

Toyota je ranije zaštitila ime „Venza“, pa se predpostavlja da će ovu oznaku poneti veći krosover s ciljem da popuni prazninu između modela RAV4 i Highlander. Japanski gigant je već ranije koristio ovaj naziv na sličnom krosoveru koji se proizvodio od 2009. do 2015. godine, a ugašen je nakon razočaravajuće prodaje od tek nešto više od 290.000 jedinica u tom periodu.

Eksperti nagarađju da će Venza biti ništa više nego model Harrier s japanskog tržišta, koji je debitovao u novoj generaciji tokom prošlog meseca. Na domaćem tržištu, Harrier se nudi s atmosferskim 2,0-litarskim benzincem kao i s 2,4-litarskim hibridom. U Americi bi početna cena trebalo da iznosi oko 30.000 dolara. Toyota vidi konkurenciju u rivalskim takmacima kao što su Ford Edge i Nissan Murano.

Pored Harriera, u ponedeljak će biti predstavljen najmanje još jedan hibrid. Novinari nagađaju da je verovatno reč o novoj generaciji multivena Sienna. Treća generacija ovog modela je debitovala još 2011. godine, a iako se i dalje prodaje izuzetno uspešno, definitivno pokazuje godine i po mnogim karakteristikama kaska za modernijim konkurentima. Sienna nikada nije bila dostupna kao hibrid, pa bi ovaj potez definitivno bio iznenađujući.

Mnogo veće šanse da vidimo u ponedeljak ima pikap kamionet Tundra. Sadašnji model je u proizvodnji još od 2008. godine, s nekoliko minimalnih dizajnerskih izmena, a prethodnih meseci na internetu su viđene mnogobrojne špijunske fotografije naslednika na testu.

Takođe je procurela i informacija da će Toyota ukinuti ponudu velikih agregata s osam cilindara i da će ih zameniti sa modernijim turbo benzincima sa šest cilindara. Na vrhu te liste se našla upravo Tundra gde bi trebao da debituje novi 3,5-litarski V6 agregat uz pomoć električnog motora.

I za kraj je potrebno spomenuti da omiljeni svetski hibrid Prius ove godine slavi 20 godina postojanja u Americi. U tu čast Toyota sprema poseban model nazvan „20th Anniversary“. Reč o standardnom Priusu sa crnim detaljima, a biti će proizvedeno samo 2.020 primeraka.

U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiv dan u ponedeljak.

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Aktuelna Sienna im je iz 2011. godine? I onda neko prigovara Fiatu da ima vremešne modele 🙂

Don

pa b klasa napravljena 2011, par fl sa minornim izmjenama i trajala sve do 2019…uglavnom, kad god neko napise da fiat ima vremesnu ponudu, pljunem ga u celo, jer istu kovanicu ne koristi za druge, neg samo po fiatu se pljuje i pisa. Trebalo bi malo to istraziti, zasto se to desava, iz kojeg razloga se po fiatu smije pljuvati (sjecas li se slucaja lancie, kad su komentari bili da je prepakirani ovaj ili onaj, kao da je fiat to skrivao, a kad vw napravi 4 od 1, onda niko to ne spominje) a po drugima se to ne radi.… Pročitaj više »

moron

Koliko si visok?

Yankee

Barem ovde u Americi retko kog kupca Toyote je briga da li je model predstavljen pre godinu dana ili pre 10 godina. Kupcima Toyote ovde je samo bitno da je pouzdan. Sta-vise, kupci Toyote vole da nije rec o potpuno novom modelu jer ako je isti model u proizvodnji vec neko vreme vecina sitnih gresaka bude otklonjena.