1. Home
  2. Vesti
  3. Tablice plaćene skoro 12 miliona dolara!
Tablice plaćene skoro 12 miliona dolara!
2

Tablice plaćene skoro 12 miliona dolara!

3.05K
2
Podelite sa prijateljima:

Šta čovek može da uradi s 12 miliona američkih dolara? Pa svašta nešto, možda najpre da donese osmehe na mnoga dečija lica. Ali, tim novcem se kupuju i dva primerka retkih hiperautomobila Bugati Divo, ili ceo koktel egzotičnih četvorotočkaša kojim je moguće napuniti garažu. Međutim, ako ste dovoljno „čovek“, možete dati te pare i za jedinstvene registarske tablice modela Lamborghini Aventador SVJ Roadster.

Automobil je registrovan u Kataru i kupljen je na aukciji. Baš za to vozilo su tablice plaćene zastrašujućih 11,87 miliona američkih banknota najmanje vrednosti. Ujedno, to su jedne od najskupocenijih registarskih tablica za automobil, na celom svetu. Obično, tablice ovakvog sadržaja, odnosno sa svega par cifara simbolizuju nešto posebno za vlasnika.

Ovaj konkretan primerak modela Lamborghini Aventador SVJ Roadster deluje prilično atraktivno zahvaljujući i biserno beloj boji ukomponovanoj s krovom izrađenim od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima. Tu su naravno i aerodinamički stilski detalji na karoseriji. Točkove krase naplaci crne boje kroz koje se vide kočne čeljusti u crvenoj nijasni, dok su na karoseriji primetne i ljubičaste grafike koje doprinose kontrastu i dodaju na stilu sportskog kupea iz Italije.

Unutrašnjost ovog Aventadora je obeležena upotrebom belog i ljubičastog materijala za presvlake sedišta dok je centralni panel prepun detalja izvedenih od pomenute plastike ojačane ugljeničnim vlaknima.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster je prvi put prikazan tokom 2019. godine i dosta priče o njemu možete zasigurno naći i kod nas na sajtu. Predstavljen je ka još više sportska verzije sa agresivnijim stilskim pojedinostima i više aerodinamčnim karoserijskim dodacima. Povrh toga, mogao se pohvaliti i nešto snažnijom pogonskom grupom od „obične“ varijante.

Kad pomenusmo motor, da kažemo da je u pitanju „masivni“ 6,5-litarski V12 motor koji isporučuje 770 konjskih snaga uz najviši obrtni moment na nivou od 720 Nm. Agregat je u duetu sa sedmostepenom automatskom transmisijom koja svu tu ergelu sprovodi do točkova obe osovine. SVJ Roadster je sposoban da ubrza od 0 – 100 km/h za samo 2,9 sekundi, dok je maksimalna brzina kretanja na nivou od 350 km/h. Da bi ovo moglo biti dostižno i bezbedno, krov izrađen od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, mora ostati na mestu.

Ukupno je proizvedeno samo 800 ovakvih lepotana, i eto, jedan (a verovatno i više njih) je završio rukama neznanog humaniste.

AutoRepublika

(3054)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Veliki „vjernik“, 12 miliona za običnu tablicu dok njegovi Muslimani u ratom zahvaćenom Jemenu umiru od gladi.?? P… ka ti materina!

Renault Terminator

Klasični taliban indijanac…šta drugo reći.