1. Home
  2. Vesti
  3. DS4 počeo da silazi sa proizvodnih traka u Riselshajmu
DS4 počeo da silazi sa proizvodnih traka u Riselshajmu
6

DS4 počeo da silazi sa proizvodnih traka u Riselshajmu

1.76K
6
Podelite sa prijateljima:

Startovala je proizvodnja novog modela premijum kuće DS. No, iako se radi o francuskom proizvođaču, montaža se vrši sa druge strane reke Rajne.

Opel je dobio zaduženje da proizvodi DS4 u svom pogonu u Riselshajmu. Logična odluka, jer će odatle dolaziti i nova generacije Astre, vrlo sličnog modela pomenutom premijum adutu, jer koriste istu platformu, a dele i veći deo palete motora. Inače, sada već bivša Astra K proizvodila se u Glivicama u Poljskoj i tamo broji poslednje dane, jer će 30. novembra i zvanično otići u istoriju.

Stellantis je još davno rešio da će DS4 dolaziti iz Riselshajma, jer su želeli da otvore više prostora za fabriku u Muluzu, gde se inače montira vrlo popularni Peugeot 3008, ali i DS7 Crossback.

Mihael Levald, šef pogona u Riselshajmu rekao je da su ponosni jer imaju čast da proizvode jedan premijum model. “Prvo DS4, pa onda i Opel Astra, oba modela sa plug-in hibridnim opcijama, a od 2023. stižu i električni automobili što našu fabriku uvodu u novu ere elektromobilnosti”, istakao je Levald.

Možda će početak proizvodnje DS4, a zatim i nove generacije Astre biti dovoljno ubedljiv da ubedi nezadovoljne radnike Opela u Nemačkoj u svetlu budućnost tamošnjih fabrika pod Stellantisom.

AutoRepublika 

(1758)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Samo da se ne zbune oko znakova.

S mile

Odmah me je naslov zbunio. DS4..
. Raselhajm…. Koja je veza..
Ali, složio sam kockice…

Laki

Nisu ovi iz Riselshajma „sretni“ zbog ovoga ali znaju da izbor nije veliki i korona se ne predaje pa je strah od gubitka posla realan!!!

Iznogud Časni

vidi ti to, marka stara „par dana“ a odmah joj se bez pardona kaci epitet premijum, da se na taj nacin uvjeri i citatelja da je to , toboze tako. Jedna od obicnih babuski koja pretendira u premijum klasu, a od premijuma ima, kao doduse i mercedes, samo cijene, ostalo je za – njeznik. Evo jutros, palim brisace i spricam, oni obrisu staklo, a onda jos dvije runde po suhom vjetrobranskom staklu, i dok tako rade, ubacim u rikverc, kad i zadnji brisac pdoje da cvili po suhom staklu iako je iskljucen, ali ako imate upaljene prednje brisace i ubacite… Pročitaj više »

Mercedesklub.rs

Pa sta je drugo premium nego cena? Premium znaci platiti vise. DS je itekako premium, kao i Mercedes, ili sto je prosecnom Srbendi neverovatno Alfa Romeo. Ali premium se mora platiti, a nazalost, osim Leksusa, uglavnom i skuplje odrzavati

Izmenjeno 2 godine pre od strane Mercedesklub.rs
Milan

Bitno da se radi