Kineski koncern FAW je tokom 2018. godine, za potrebe korišćenja na domaćem terenu, preimenovao marku Besturn u Bestune, a prošle godine je izmenjen i korporativni identitet. Prvi model koji je poneo novi naziv bio je B70, koji se vratio u gamu nakon nekoliko godina zaborava, a iz sedana je konvertovan u veliki liftbek. Pokupio je naše nepodeljene simpatije od prve viđene fotografije.

A u martu bi u Kini trebalo da se krene s prodajom novog kompaktnog krosovera koji je dizajniran u istom stilu kao i B70. Sama kompanija FAW još uvek nije predstavila krosover, ali su na globalnu mrežu dospele fotografije koje su dostavljene Ministarstvu industrije Narodne Republike Kine. Sada je jedan primerak fotografisan od strane lokalnih novinara koji su objavili priču na portalu Autohome.

Dakle, krosover koji je sada pred nama je dobio ime T55. Prema preliminarnim informacijama, baziran je na novoj platformi FMA, koju je samostalno razvio FAW. Na istoj arhitekturi počiva i pomenuti liftbek B70. Dužina krosovera je 4.437 mm, širina je 1.850 mm, dok je visinska kota 1.625 mm. Među osovinama se prostire 2.650 milimetara.

Na taj način se T55 pozicionira po veličini kao rođak čuvenog krosovera Nissan Qashqai. Međutim, u gami marke Bestune, novi proizvod se, sudeći prema upotrebljenoj nomenklaturi, smešta između modela T33 (nekadašnji Besturn X40, s dužinom od 4.330 mm i razmakom među osovinama od 2.600 mm) i modela T77 (dužina: 4.525 mm, međuosovinski razmak: 2.700 mm).

Kao što smo to već videli na liftbeku B70 (ali i na modelima Peugeota i Cadillaca), i krosover T55 SUV je dobio LED očnjake, dok su zadnje signalne grupe mnogo više originalne. Kućišta spoljnih retrovizora su montirana na zasebne drške, dok rešetka hladnjaka poseduje uspravnu strukturu s mestimčno hromiranim detaljima. Ovo je u istom stilu izvedeno, kao što je to kod drugih modela marke. Ono što B70 nema, ali T55 ima jesu klizne ručke za otvaranje vrata.

Unutra vidimo zasečeni volan s dva paoka ukombinovan s urednim ekranom osetljivim na dodir koji služi za praćenje funkcija info-zabavnog sistema. Svi tasteri su postrojeni ispod centralnih ventilacionih otvora. Lista orpeme uključuje kamere koje snimaju sva zbivanja oko vozila, panoramski stakleni krov i bežično punjenje pametnog telefona.

Dokumentacija koja je u posedu kineskog sertifikaciong tela sadrži navode o instalaciji dva turbo motora koja su nam poznata iz ostalih takmaca iz game Bestune. U pitanju su četvorocilindarski benzinci s oznakom 1.2 (143 ks) i 1.5 (169 ks). Veruje se da će veći motor biti prvi koji će na tržište. Na SUV-u T77, na primer, ovaj motor se kombinuje sa šestostepenim ručnim menjačem ili pak sedmostepenim robotizovanim s dvosgtrukom spojnicom. Verovatno je da će isti slučaj biti i s glavnim junakom ove naše priče, to jest modelom T55. Već smo apsolvirali da Kinezima integralni pogon znači koliko i čast Vučiću, pa je pogon samo prednji.

Kada pričamo o ceni noviteta, možemo s izvesnošću jedino da ustvrdimo da će novi krosover biti i u tom smislu pozicioniran između modela T33 i T77. Prvo navedeni danas u Kini staje 10.950 evra, a drugi 11.580 evra. Nema najava da će FAW na evropsko tržište, ali na ruskom će nastupati dalje, to je sasvim izvesno.

AutoRepublika