1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Škoda Fabia na realističnom renderu
Nova Škoda Fabia na realističnom renderu
1

Nova Škoda Fabia na realističnom renderu

842
1
Podelite sa prijateljima:

Ruski kolesa.ru je u svom već poznatom maniru objavio digitalne rendere nove generacije češkog mališana. 

Prva iteracija Fabije pojavila se sad već daleke 1999. godine na Salonu automobila u Frankfurtu, i otada je jedan od bestselera Škode. No, protekla godina sa pandemijom korona virusa nije naročito prijala Škodinom modelu iz B segmenta, pa je tako prodato svega 105.500 jedinica uz ogroman pad prodaje od 39%. Tako da nova generacija Fabije stiže u pravi čas.

Dakle, na priloženim renderima je jasno da je autor istih inspiraciju za svoju verziju Fabije našao u drugim aktuelnim automobilima proizvođača iz Mlade Boleslav. Anfas nam otkriva snažan uticaj Scale, s tim da ova Fabia ima manju rešetku od starije sestre. Pogled sa boka ne ukazuje na neke velike promene, jer se i u stvarnosti očekuje evolucija dizajna, a ne revolucija.

Pozadi vidimo dvodelnu svetlosnu grupu koja zadire i na poklopac prtljažnika, odnosno peta vrata. Očekuje se da će Škoda, kao i sa dve prethodne generacije i kod novog modela ponuditi opciju sa kontrastnim crnim krovom. Veruje se da će se daleko veće izmene odigrati u samoj kabini gde će reč digitalizacija igrati glavnu ulogu.

Nadolazeća Fabia koristiće MQB A0 platformu VW grupacije. To u suštini znači i da neće biti elektrifikacije, o čemu je već bilo reči na stranicama AutoRepublike. U ponudi neće biti ni dizel motora, što je bilo i očekivano, te će kupci moći da biraju između trocilindarskih benzinskih motora, mada se očekuje i da CNG varijanta nađe svoje mesto u portfoliju.

Šef Škode, Tomas Šefer, već je potvrdio da će nova generacija Fabije biti dostupna kao hečbek i karavan, što je postala prava retkost u ovom segmentu. Debi četvrte iteracije Fabije odigraće se u toku ove godine, neki kažu možda već u martu.

AutoRepublika 

Fotografije kolesa.ru 

(842)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jedva čekam da vidim novu Fabiju. Uživo. A i cene. Raduje me što se u Srbiji Scala Ambition 1,0 TSI 110 6MT na dilerskim oglasima nudi nešto oko 14.600 (tačnije, „u euro ista cena“ kao za oglašeni novi Sandero Stepway 1,0 TCe 90 TBG Comfort ), tako da i nova Fabija prosto mora da košta manje od Scale. Naravno, nije isključeno da Scala u medjuvremenu poskupi (a i sada na dilerskim oglasima može da se vidi da ima testna Scala 1,0 TSI DSG Style sa naznačenom redovnom cenom od 19-20k, što je lep pokazatelj šta se desi kada na škodu… Pročitaj više »