1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes CLA spreman za premijeru
Mercedes CLA spreman za premijeru
0

Mercedes CLA spreman za premijeru

201
0
Podelite sa prijateljima:

Druga generacija modela CLA biće premijerno prikazana na manifestaciji CES krajem decembra. 

CLA će biti postavljen na modularnu platformu MFA2. Što se tiče izgleda očekuje se naravno snažan uticaj CLS-a, koji je ipak rodonačelnik čitave ove klase. CLA je inače derivativni model nove A klase koja će biti „rasadnik novih automobila“ za Mercedes u narednih nekoliko godina.

Očigledno je da se Mercedes ne boji za budućnost CLA, uprkos sve većoj prodaji krosovera. Američki analitičar za automobilsko tržište, Sem Fijorani,  veruje da je odluka nemačke marke ispravna. „Tržište za kupe modele sa dvoje vrata je sve manje, ali se otvorio prostor za kupe varijante sa četvoro vrata. Ovakvi automobili su znatno praktičniji, a ipak su zadržali izgled jednog kupea“, navodi Fijorani.

Zašto baš premijera na CES-u? Ovo je manifestaciji usko povezana sa naprednim tehnologijama, a Mercedes se odlučio da drugoj iteraciji CLA podari novi, unapređeni MBUX informativno-zabavni sistem za koji tvrde da je najbrži, najnapredniji i najintuivniji ovakav sistem u upotrebi u automobilskoj industriji.

Što se tiče motorizacije CLA će preuzeti paletu agregata A klase. Planirane su i nešto snažnije varijante CLA 35 koji će imati više od 300 konjskih snaga, i CLA 45 koji će raspolagati sa više od 400 „grla“.

 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments