1. Home
  2. Vesti
  3. Opel penzioniše modele Karl i Adam
Opel penzioniše modele Karl i Adam
0

Opel penzioniše modele Karl i Adam

768
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Riselshajma uskoro će biti primoran da pošalje u istoriju modele Adam i Karl. 

Suštinski, nijedan od navedenih automobila nije se naročito proslavio. Komercijalni uspeh nije bio na zavidnom nivou, a kako je Opel sada deo PSA grupacije, za očekivati je bilo da će doći do većih izmena u portfoliju.

PSA grupa saopštila je juče da će Opel morati da penzioniše Adama, Karla kao i model Cascadu zbog novih pravila oko emisije štetnih gasova. Nemačka marka u poslednjih godinu dana mnogo radi na većoj sinergiji sa novim „gazdom“ iz Francuske.

Francuska grupacija zabeležila je u prvom kvartalu ove godine pad prihoda za 1,1% u odnosu na rezultat iz 2018. godine. Za prva tri meseca PSA je prihodovala 17,98 milijardi evra, dok su za isti period prodali 886.400 vozila (-16%). Pad prodaje čelnici pripisuju odlasku sa iranskog tržišta, kao i manjoj potražnji u Južnoj Americi.

Sa druge strane PSA navodi da je tržište za njihove automobile u Evropi stabilno, kao i da je ostvaren rast prodaje od 5% u Rusiji.

AutoRepublika 

 

(768)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments