1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz C63 AMG Coupe uhvaćen pri brzini od 308 km/h
Mercedes-Benz C63 AMG Coupe uhvaćen pri brzini od 308 km/h
2

Mercedes-Benz C63 AMG Coupe uhvaćen pri brzini od 308 km/h

393
2
Podelite sa prijateljima:

Kakva je to vožnja kada čak i iskusan policajac ostane preneražen? Tako nešto se desilo prošlog vikenda u Kanadi.

Po naredniku Keriju Šmitu iz policije provincije Ontario, sektora za bezbednost na auto-putevima, incident se desio tokom noći na pravcu Queen Elizabeth Way auto-puta u Berlingtonu u Ontariju. Njegov kolega je izmerio brzinu od 308 km/h Mercedes-Benza C63 AMG Coupea C204.

Po inicijalnim izveštajima, vozač je devetnaestogodišnjak koji je uzeo očev automobil da se malo „provoza s ortakom“ istih godina. Policija iz Ontarija je naknadno identifikovala vozača kao osamnaestogodišnjaka.

Incident se pokazao do te mere zabrinjavajućim za policiju da je narednik Šmit napravio najmanje dva, značajno dugačka video zapisa o tome, objavivši ih na policijskim nalozima na društvenim mrežama u cilju obaveštavanja javnosti o svim detaljima, ističući opasnost koju donosi ovakva vrsta ponašanja. Kako je istakao, mladi vozač je vozio tri puta brže od zakonskog limita, i to dok je na putu bio veliki broj vozila.

Zapravo, narednik objašnjava da, kada su njegove kolege na kraju zaustavile „trkača“, drugi vozači su trubili i mahali u znak zahvalnosti policajcima. On je takođe išao u detalje šta se moglo desiti s obzirom na ogromnu brzinu i zaključio da se sve moglo završiti „najrazornijim udesom sa smrtnim posledicama ikada, gde bi vozilo bilo u potpunosti uništeno“.

Možete pogledati oba video klipa na dnu članka i uvideti da je narednik i dalje bio šokiran, rekavši da je to najveća brzina s kojom se susreo u karijeri.

Oni koji odluče da ovako voze moraju biti spremni i da se suoče s posledicama. To uključuje sedmodnevno oduzimanje vozačke dozvole i zaplenu automobila u istom vremenskom periodu, do deset i po godina zatvorske kazne, dve godine oduzimanja vozačke dozvole i novčanu kaznu od 10.000 dolara.

„Fanđo“ koji je bio u centru zbivanja u ovom slučaju je optužen za trkanje na javnim putevima i nasilničku vožnju, što za posledicu može imati maksimalnu kaznu od 2.000 dolara i do pet godina iza rešetaka.

AutoRepublika

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Za auta preko 200ks treba izdavati oružni list.

Renault Terminator

E to je zakon i još se primjenjuje „zaplenu automobila u istom vremenskom periodu, do deset i po godina zatvorske kazne, dve godine oduzimanja vozačke dozvole i novčanu kaznu od 10.000 dolara“.
To treba u Srbiju uvesti.