1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan tvrdi da će novi GT-R biti najbrži sportski automobil na svetu
Nissan tvrdi da će novi GT-R biti najbrži sportski automobil na svetu
0

Nissan tvrdi da će novi GT-R biti najbrži sportski automobil na svetu

811
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan GT-R se po mnogo čemu može opisivati u superlativima. Ipak, šef odeljenja za dizajn kompanije Nissan, Alfonso Albajisa je potvrdio da će se njegove kolege potruditi da još više pomere granice, dotle da će se moći reći da je GT-R, u novoj generaciji “najbrži supersportski automobil na planeti.”

Sa Albajisom je eksluzivan intervju pripremila redakcija britanskog Autocar magazina, tokom Goodwood Festival of Speed. U razgovoru sa novinarima, šef dizajna Nissana je otkrio da novi GT-R neće biti zasnovan samo na modelu koji su dizajnirali Italijani, GT-R50, a koji je predstavljen na ovogodišnjem izdanju festivala brzine. To će biti različit automobil, on mora da bude “jedinstven i poseban”

On je takođe naglasio da će novitet morati da zadrži vizuelni identitet koji će ga razlikovati od ostalih automobila iz segmenta. U par reči, novi model će biti unikatnih karakteristika.

Imajući na umu sve što je šef Nissanovog odeljenja dizajna izrekao, svi su izgledi da će nova generacija modela GT-R biti bliska sa konceptom Nissan 2020 Vision Concept, barem u smislu vizuelne pojave. Izgled tog modela odslikava snagu, sa puno agresivnih detalja, pa je jasno nestrpljenje javnosti usmereno ka predstavljanju novog supersportskog automobila u serijskoj verziji.

Ipak, faza razvoja još uvek nije dostigla trenutak kada je jasan dizajn novog modela, s obzirom na to da i sam Albajisa navodi da na konstantnim osnovama preispituje crteže nove generacije modela GT-R. Finalizacija dizajnerskih rešenja svakako da i ne može da se realizuje, sve dok se ne završi rad na novom motoru i novoj platformi.

Shodno tome, trenutno je na najvećem iskušenju odeljenje u kojem su najviše angažovani inženjeri. Kada oni budu kompletirali svoj deo posla, i predstave tehničke specifikacije, tada će dizajneri moći da prilagode i svoja rešenja. Šef dizajna je naglasio da elektrifikacija možda zahvati i novi pogonski sklop koji je u razvoju, iako za tako nešto još uvek nema zvanične potvrde. U ovom trenutku, sve što Albajisa želi da poruči publici, može da se sintetizuje kroz sledeće: “uz pomoć elektrifikacije, ili bez nje, novi GT-R će biti apsolutno superioran”. 

(811)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments