1. Home
  2. Vesti
  3. U Porscheu nisu osetili korona krizu
U Porscheu nisu osetili korona krizu
0

U Porscheu nisu osetili korona krizu

175
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački brend je glatko prošao kroz 2020. godinu, te bi se ovde mogla primeniti čuvena rečenica pokojnog Duška Koraća: „Nema zime za Eskime.“

Porsche je tokom prethodne godine ubeležio vrlo mali pad prodaje od svega 3% i još jednom pokazao koliko je „imun“ na dešavanja na globalnom planu, odnosno koliko je ta sposobnost izražena kod njegovih kupaca. U 2020. godini ovaj proizvođač je isporučio 272.162 automobila.

U Evropi je dostavljeno 80.892 (-9%), od čega je na matičnom tržištu u Nemačkoj završilo 26.152 vozila (-17%). Porsche je u Severnoj Americi prodao 69.629 četvorotočkaša (-8%), s tim da je u SAD poslato 57.294 jedinica (-7%). U Aziji, Africi i Srednjem istoku, ovaj brend je ukupno isporučio 121.641 automobil i rastom potražnje od 4%, s tim da je Kina ubedljivo najveće tržište za Porsche sa 88.968 registracija (+3%).

Predstavnici za odnose sa javnošću nemačke marke izneli su i neke podatke o prodaji pojedinačnih modela. Tako je potvrđeno da je Taycan stigao do 20.015 vlasnika, uprkos šestonedeljnoj pauzi u proizvodnji zbog pandemije korona virusa. Cayenne je bio najpopularniji model Porschea sa 92.860 prodatih primeraka i rastom prodaje od 1% naspram 2019. godine. Ističe se i odličan rezultat modela 718 sa 21.784 indeksirane registracije (+7%), dok je ikona 911 stigla do 34.328 isporučenih jedinica.

Nemački brend nije želeo da daje tačne prognoze o ovogodišnjoj prodaji, ali su naglasili da očekuju pozitivan trend uz plasiranje novih derivativa Taycana i 911-ice.

AutoRepublika 

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments