1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Ovaj Porsche Cayenne je spreman za sve terene (GALERIJA)
Ovaj Porsche Cayenne je spreman za sve terene (GALERIJA)
0

Ovaj Porsche Cayenne je spreman za sve terene (GALERIJA)

366
0
Podelite sa prijateljima:

Tjunirani Cayenne kadar je za „put oko sveta“, na asfaltu ali i van njega. 

Cayenne je svojevremeno spasio Porsche i danas je njegov drugi najprodavaniji model posle Macana. Pred vama je primerak velikog Porscheovog SUV-a prve generacije iz 2006. godine. Radi se o Cayenneu Turbo S koji koristi 4,5-litarski twin-turbo V8 agregat sa 520 ks.

Ovaj automobil prošao je detaljno unapređivanje kako bi se pretvorio u vozilo spremno za sve izazove na bilo kakvom terenu. Za početak treba istaći da se ovde standardno nudi šestostepeni automatski menjač koji snagu šalje na sve točkove, a ista kombinacija je zadržana i kod tjuniranog primerka.

Dakle, ovaj Cayenne koristi pneumatike od 18 cola i to ne bilo koje već BFGoodrich All-Terrain T/A KO2, kao i prerađeno ogibljenje, koje je dodalo još 5 cm klirensa, i kada se sve to ukombinuje sa pomenutim ogromnim gumama, dobija se zaista veliko rastojanje od tla.

Na krovu je locirano postolje koje je predviđeno kao baza za šator, za sve one koji se žele sa ovim Cayenneom upustiti u neke off-road avanture daleko u divljini. Pored toga, postavljeno je i dodatno osvetljenje na prednjem delu vozila, sve u cilju da se vožnja u nepristupačnim terenima u uslovima slabe osvetljenosti maksimalno olakša.

Ovaj automobil trenutno se nalazi na online aukciji na sajtu Bring A Trailer. Najviša ponuda trenutno iznosi 32.500 američkih dolara. Nije malo za vozilo koje je do ovog trenutka prešlo oko 185.000 km…

AutoRepublika 

 

(366)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments