1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Honda radi na modelu CR-V Hybrid Racer Project Car (VIDEO)
Honda radi na modelu CR-V Hybrid Racer Project Car (VIDEO)
0

Honda radi na modelu CR-V Hybrid Racer Project Car (VIDEO)

126
0
Podelite sa prijateljima:

Šesta generacija Honde CR-V predstavljena je u Americi i krenula je u prodaju na drugoj strani Atlantika. Japanska firma je takođe potvrdila da će novi model biti u ponudi sa pogonskim sistemom na vodonik sledeće 2024. godine, ali se još uvek ne znaju specifikacije i cene modela koji će stići u Evropu.

Japanski brend je čvrsto opredeljen za elektrifikaciju na različite načine, imajući električne modele u segmentu malih automobila i hibride u asortimanu modela srednje veličine, pošto se novi HR-V i Civic nude samo kao puni hibridi (HEV). Ova tehnologija je upravo ono što je odeljenje Honda Performance Development iskoristilo, upuštajući se u jedan od najradikalnijih projekata u poslednje vreme: jedan od najradikalnijih među CR-V-ovima koji, naravno, neće videti javne puteve.

Proizvođač je pokazao video u trajanju od nekoliko sekundi i seriju slika Honde CR-V Hybrid Racer Project Car koje su u najmanju ruku zastrašujuće i na kojima jedva da ima traga od CR-V-a. Transformacija u takmičarsko vozilo je potpuna, sa enormno proširenom karoserijom od ugljenika, i koja je izgubila dodatnu visinu tipičnu za SUV-ove da bi se što više spustilo težište.

Ogroman zadnji spojler ili činjenica da je njegova karoserija podeljena na dva dela koja se otvara vertikalno naginjanjem, mnogo govore da je reč o posebnom projektu. Međutim, tek 28. februara će se znati svi detalji. Volan je tipičan za takmičarsko vozilo.

Honda, osim snage od 800 konjskih snaga, ne navodi ništa više, iako je u ime modela uključila vrstu tehnologije koju koristi.

Iako je to možda novi model za takmičenje ili obaranje novog rekorda na Pikes Peak-u, istina je da je najnovija generacija Honde Civic Type R uspela da ostane verna tradicionalnom pogonu bez elektrifikacije, ali u budućnosti neće moći da prođe bez hibridne tehnologije, tako da CR-V Hybrid Racer Project Car može biti savršen demonstrator tehnologije za budući Type R.

AutoRepublika

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments