1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Mercedes-AMG A45 sa 600 ks u RENNtech izdanju
Mercedes-AMG A45 sa 600 ks u RENNtech izdanju

Mercedes-AMG A45 sa 600 ks u RENNtech izdanju

832
0
Podelite sa prijateljima:

Najsnažniji četvorocilindraš Mercedes A45 AMG sada još moćniji zahvaljujući tjuning kući RENNtech.

Već sedam godina, od kako je predstavljena AMG verzija prošle generacija Mercedesovog hedžbeka koji nosi oznaku A45, proizvođač iz Štutgarta, odnosno njihov performantni odjeljak, drži titulu najsnažnijeg serijskog agregata sa četiri cilindra.

Kada se 2013. godine pojavio model Mercedes A45 AMG, proizvodio je 360 konjskih snaga i 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a sve to iz relativno malog dvolitarskog motora sa četiri cilindra. Godine 2015. kada je predstavljena restilizovana verzija, brojke su porasle na 380 ks i 475 Nm, što je samo dodatno potvrdilo “medalju”.

S predstavljanjem aktuelne, četvrte generacije A klase, od samog početka su kružile priče da će potpuno novi agregat, identične zapremine, proizvoditi preko 400 konjskih snaga. Kao što sada već znamo, glasine su se obistinile, te novi Mercedes A45 AMG proizvodi 420 konjskih snaga i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Naravno nije bilo ni trunka sumnje da se najveći Mercedes aftermarket tjuneri neće dohvatiti posla, te je samo bilo pitanje vremena kada će RENNtech ili Brabus napraviti čudo.

Iako za sada ovaj tjuning paket još nije dostupan široj masi, iz RENNtecha su objavili prve informacije. Za sada je samo poznato da vrhunski paket, koji uključuje veći turbopunjač, izduvni sistem i softversku modifikaciju, bez izmjena unutrašnjih komponenti motora, isporučuje vrtoglavih 600 konjskih snaga. Da se podsjetimo, aktuelni AMG modeli koji nosi oznaku 63, te koriste 4,0 V8 razvijaju od 585 do 640 konjskih snaga.+

Osim ovog paketa, hajde da ga nazovemo, “uništavač V8” RENNtech nudi i paket od od 543 konjske snage, koji takođe zahtjeva izmjenu turbo punjača i izduvnog sistema. Za one koji ne žele da se na njihovom automobilu „šrafi“, a opet žele više snage, dostupan je i paket od 470 konjskih snaga, koji uključuje samo modifikaciju softvera.

Brojke koje se tiču maksimalnog obrtnog momenta i ubrzanja za sada nisu poznate, ali znajući da je osnovnom A45 za sprint do 100 km/h potrebno svega 3,9 sekundi, vjerujemo da će ovaj paket tu brojku spustiti bliže granici od 3 sekunde.

Osim mehaničkih modifikacija, RENNtech takođe priprema djelove za kozmetičke i aerodinamičke modifikacije kao i nekoliko modela felni od 19 i 20 inča.  Neke od ovih opcija kupcima će biti dostupne do kraja februara, dok će dostupnost punog paketa sačekati još par mjeseci, kako bi RENNtech u potpunosti bio siguran u svoj proizvod.

AutoRepublika

Enes Eki Alković

(832)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments