1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuner BSR predstavio svoje viđenje Cupre Formentor
Tjuner BSR predstavio svoje viđenje Cupre Formentor

Tjuner BSR predstavio svoje viđenje Cupre Formentor

149
2
Podelite sa prijateljima:

Cupra Formentor je pun pogodak za španski sportski brend. Španci nisu mogli biti zadovoljniji performansama koje sportski SUV donosi u svoju kasu od svog lansiranja, u leto 2020. godine, model je zaista nezaustavljiv sa prodajom od nešto više od 136.600 jedinica.

To je više nego očigledan uspeh u više nego kompletnom asortimanu koji ima vrhunsku verziju koja oslobađa 400 konjskih snaga. Karakter Cupre Formentor podleže specijalnim tretmanima drugih manjih proizvođača, kao što je verzija švedskog BSR Tuninga.

Španski model predstavlja imidž koji će osvojiti vlasnike zahvaljujući dodatnoj agresivnosti koju predstavlja, kao što su novi štitnici pričvršćeni za lukove točkova koji povećavaju širinu.

Savršena su dopuna novim oprugama „Eibach Pro Kit“ kompatibilnim sa sportskom šasijom i elektronski prilagodljivim amortizerima sistema „DCC“ koji spuštaju visinu vešanja do tla za 30 milimetara. Šveđani su takođe zamenili standardne aluminijumske felne od 19 inča novim koje je isporučio Barracuda sa zlatnom obradom, koji su za inč veći i, u isto vreme, lakši.

O rezultatu vredi ozbiljno razmisliti, posebno iz dva razloga: kompatibilan je sa kompletom koji nudi JE Design i takođe zbog modifikacija sprovedenih na nivou mehanike. Zasnovan na modelu sa pogonom na prednje točkove Cupra Formentor VZ, koji ima 2,0-litarski benzinski motor TSI i maksimalnu snagu od 245 KS, „BSR Stage1“ komplet podiže specifikacije toliko značajno da su njegovi tehničari bili primorani da izvrše poboljšanja na sedmobrzinski automatski menjač DSG.

Sportski vazdušni filter i nova usisna grana su zabeležili povećanje maksimalne snage sa 245 KS na 320 KS i povećanje obrtnog momenta sa 370 Nm na 462 Nm, tako da je menjač sa dvostrukom spojnicom ojačan, čime je obezbeđeno da može da izdrži do 500 Nm.

BSR privlači pažnju i novim izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika sa elektronskim ventilima i dva terminala prečnika 89 milimetara.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Žali Bože 320ks i toliko Nm na prednjem pogonu. Da je barem 4 motion pa nekako i da prođe.

TheStig

A što misliš da je 320 ks previše? Pa type R kida sve automobile u klasi na stazi koji imaju bilo koju vrstu awd. Golf R ima smiješno vrijeme na Nirnburgringu. Postoje jedino 2 mjesta gdje je awd superioran, neasfaltne podloge i baš snijeg/led/voda. Da je awd superioran trkački automobili bi bili awd, a nisu.