1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Z8 u potrazi za novim vlasnikom
BMW Z8 u potrazi za novim vlasnikom
1

BMW Z8 u potrazi za novim vlasnikom

566
1
Podelite sa prijateljima:

Jedan od kontroverznijih modela BMW-a sa početka 21. veka našao se na tržištu u dalekoj Americi. 

Konkretan primerak je proizveden 2000. godine i otada je imao samo jednog vlasnika. Kod njega je prešao svega 27.000 km, odnosno 17.000 milja. Navodi se da je automobil redovno servisiran i da je poslednji put proveren kod mehaničara u novembru prošle godine, i tada je zaključeno da je sa vozilom sve u najboljem stanju.

 

Vlasnik čak prilaže i izvorni račun za kupovinu ovog BMW-a, a davne 2000. godine plaćen je 130.000 dolara. Kako je postavljen na aukcijsku prodaju, u trenutku pisanja ovog članka najviša ponuda iznosila je 162.000 dolara. Kako se radi o relativno retkom modelu sa manje od 6.000 proizvedenih jedinica i automobilu koji je do sada imao samo jednog vlasnika, moglo se očekivati da ova brojka bude i veća.

Z8 je trebalo da bude naslednik legendarnog BMW-a 507 i ujedno je jedan od retkih automobila (van portfolija Aston Martina) koji je koristio Džejms Bond. Bond je vozio BMW Z8 u filmu „The World Is Not Enough“, kada je ulogu britanskog tajnog agenta tumačio Pirs Brosnan.

Elem, više informacija o ovom nesvakidašnjem modelu bavarskog proizvođača možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(566)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Da imam, odmah bi dao 300 000 za njega i otišao kod nekog vrhunskog majstora, platio da bace ovu crvenu kožu u 3 lepe a postavio bih svuda umesto nje lepu belu kožu da da kontrast ovom crnom eksterijeru i da provozam 3 kruga pa nek’ padaju atomske bombe…