1. Home
  2. Vesti
  3. Bivši radnik se osvetio Mercedesu nanevši 5 miliona evra štete!
Bivši radnik se osvetio Mercedesu nanevši 5 miliona evra štete!

Bivši radnik se osvetio Mercedesu nanevši 5 miliona evra štete!

9.13K
11
Podelite sa prijateljima:

Većina nas sigurno neće upamtiti nedavno završenu 2020. godinu u pozitivnom svetlu. Epidemija virusa korone nam je svima zakomplikovala život, ali da situacija uvek može biti gora pokazuje slučaj jednog Španca iz grada Vitorija. Naime, on je nekada bio zaposlen u Mercedesovoj fabrici, gde se uglavnom proizvode komercijalni kombiji, a tokom poslednjeg dana 2020. godine je nešto u njemu puklo, pa je s lokalnog gradilišta ukrao Caterpillarov bager, zatim se odvezao do fabrike udaljene 20 kilometara, probio kapiju i uništio čak 69 vozila.

Kako prenose lokalne novine Periodismo Del Motor, 38 godina star muškarac je radio u ovoj fabrici tokom 2016. i 2017. godine, ali je iz nepoznatog razloga dobio otkaz.

Nije nam poznato ni zašto je čekao sve ove godine da se „osveti“. Mediji takođe kažu da je da se nije obazirao na pretnje čuvara da zaustavi glomazni Caterpillar, već je nastavio da uništava parkirane Mercedesove kombije koji su bili spremni za dostavu kupcima.

Tek kada je jedan od čuvara upotrebio vatreno oružju i pripucao u vazduh, bager se zaustavio, a Španac je odmah uhapšen. Naravno, lokalne vlasti nisu bile voljne da diskutuju o detaljim i tvrde da je istraga u toku. Ali, ono šta je očigledno je napravljena šteta koja se procenjuje na oko pet miliona evra.

 

U međuvremenu su internet forume preplavile i neke druge vesti, pa tako neko tvrdi da Španac nije napravio štetu samo u dvorištu fabrike, već da je i tokom 20 kilometara vožnje od gradilišta do fabrike, takođe oštetio nekoliko Mercedesa.

Policija je kasnije izjavila da im je osoba iz ove priče takođe rekla da je cilj bio da provali u samu fabriku i ošteti pokretne trake i ostalu mašineriju. Na njegovu žalost, a verovatno na sreću svih drugih, nije uspeo u tome, a u fabrici se u tom momentu nije odvijala proizvodnja i nalazili su se samo čuvari i radnici za održavanje mašina.

 

AutoRepublika

(9126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Tako tako

Stari Dejan

Ko zna, možda i on vozi B klasu…

BB

🤣😂🤣😂

don

:)))) 5+ za komentar

Милош

Луд. Други разлог ја не видим.

moron

Nemam dilemu da je osećao izuzetno veliko zadovoljstvo dok je „razbijao“, ali, bojim se da će tih par trenutka ushićenja da mu bude skopčano sa veoma dugotrajnim kasnijim bolom …

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron
BB

Nije bager nego utovarač…

Ček!!! Za nije ovako počela „bolja budućnost“ 5. oktobra?

Izmenjeno 3 godine pre od strane BB
Laki

On je sebe „polupo“ najvise!Osiguranje plati Dajmleru on ce okajavati dugo to bi bilo to!!!

Zeljko

Kako izracunase 5 miliona? 69 komas Vito, V klase i Citana… Ne mogu u prosjeku biti ni 40.000€ po komadu, oni ih digose na 72.500€, ni da je svaki V klasa u fulu.

VIDEX

Tako se to radi…kratko ali jebitacno

Aleksandar

Sada mu BMW nudi posao!