1. Home
  2. Vesti
  3. Chery teži da kroz vladinu inicijativu “Jedan pojas, jedan put” ojača izvoz
Chery teži da kroz vladinu inicijativu “Jedan pojas, jedan put” ojača izvoz
0

Chery teži da kroz vladinu inicijativu “Jedan pojas, jedan put” ojača izvoz

242
0
Podelite sa prijateljima:

Chery kao jedan od svojih ključnih prioriteta navodi želju za izvozom svojih proizvoda, kako bi na što bolji način iskoristio inicijativu kineske vlade oličenu kroz program Jedan pojas – jedan put (BRI) koja ima za cilj otvaranje lokalne ekonomije ka globalnim tržištima.

BRI inicijativa sledi drevni put svile povezujući tako Kinu sa ostatkom sveta. U današnje doba, kineska inicijativa je zasnovana na frenetičnoj posvećenosti izgradnji infrastrukture u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Najbolji primer za to je možda, čak 66 novih aerodroma koji su u planu da budu otvoreni za saobraćaj do 2021. godine.

Iako na zapadu postoje i oni koji se brinu da tako narasla akitvnost kineske industrije vodi ka još većem deficitu u trgovinskim odnosima sa Kinom, to ni na koji način ne umanjuje želju vlasti te zemlje da što više proširi svoj ekonomski uticaj kroz izgradnju infrastrukturnih objekata kakvi su karakteristični za železnice, puteve, cevovode, luke i telekomunikacionu delatnost.

„Nije preterano reći da je automobilska industrija postala jedan od vodećih privrednih sektora u Kini,“ navodi zamenik generalnog direktora kompanije Chery, Džija Jakuan na nedavno održanom Globalnom forumu automobilske industrije u Čongingu, gde se trenutno gradi aerodrom kolosalnih razmera.

„Dolazimo do nove početne tačke – globalizacija je postala nezaobilazan trend. Pitanje izvoza je od najvišeg značaja za Chery… moramo da oformimo dobru strategiju i planiranje. Do 2020. godine, ciljamo da preuzmemo lidersku ulogu, koja će nas uvesti na evropsko i američko tržište. Paralelno sa tim, pojačaćemo naše napore ka uplivu i na ostala važna tržišta.

Tokom 2017. godine, zabeležili smo rast izvoza za 26% u odnosu na prošlu godinu. Posedujemo četiri pogona u inostranstvu uz pet ćerka firmi. Za Chery, BRI inicijativa predstavlja priliku za realizaciju ideje o izvoznoj ekspanziji. Već smo prisutni na tržištima 60 država. Proizvođači automobila iz Kine, jednostavno moraju da se uklope u te nove trendove”.

„Kineska automobilska industrija je na novoj prekretnici i zaista treba da doprinese težnji lokalnih vlasti da svoju zemlju, Kinu učine ekonomski snažnijom državom.“

Prema informacijama koje prezentuje Državni savet Kine, BRI inicijativa je fokusirana na povezivanje Kine, Centralne Azije, Rusije i Evrope (posebno Baltičke regije); omogućavajući time vezu Kine sa Persijskim zalivom, Sredozemnim morem (preko centralne i zapadne Azije) i Indijskim okeanom.

„Onog trenutka kada se probijemo na evropskom tržištu, očekujem da će Chery zabeležiti dobre prodajne rezultate,“ dodao je zamenik generalnog direktora kompanije Chery. „Što se tiče EV, mislim da su ta vozila odlična prilika.“

Kao što smo već pisali, najveći akcionar kompanije Chery planira da privuče privatne investitore u kompaniju i čak je u tom cilju spreman i da se odrekne statusa vlasnika najvećeg procenta kapitala.

Chery je osnovan 1997. godine, i brzo je postao jedan od najpopularniji proizvođača automobila u Kini. Tokom 2007. godine, kao prva kineska marka, ovaj proizvođač je uspeo da proda više od million vozila.

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments