1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera Alfe Romeo Tonale zakazana za septembar!
Premijera Alfe Romeo Tonale zakazana za septembar!
4

Premijera Alfe Romeo Tonale zakazana za septembar!

1.48K
4
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka potvrdila je da će njen novi SUV biti zvanično predstavljen tokom septembra ove godine, dok će prodaja početi u februaru naredne godine. 

Dakle, Alfina gama sastojaće se od dva modela duže od jedne kalendarske godine. S obzirom na tragičnu prodaju koju je ovaj brend sa Apeninskog poluostrva ubeležio tokom prethodne godine, teško je računati da će doći do boljitka sve dok Tonale ne uđe na tržište.

Kako prenose italijanski mediji, Alfi se žuri da što pre plasira Tonale, jer se očekuje da ovaj automobil bude inicijalna tačka novog preporoda tog proizvođača. Stoga će se Tonale mahom oslanjati na već postojeću tehnologiju kojom raspolaže Alfa Romeo, odnosno Fiat-Chrysler alijansa.

Kada je reč o promenama kod Tonalea, ako je verovati novinarima sa druge strane Jadranskog mora, one će biti minimalne naspram konceptualnog modela koji smo videli na Salonu automobila u Ženevi 2019. godine. S obzirom na činjenicu da se radi o izuzetno atraktivnom konceptu, nema sumnje i da će serijski SUV biti podjednako privlačan automobil.

Zapravo, veruje se da će se jedine važne izmene odigrati oko svetlosnih grupa na prednjem kraju vozila, kao i da će se koristiti drugačiji retrovizori od onih koji su prikazani na modelu iz Ženeve. U kabini bi sve trebalo da ostane manje-više isto kao i kod konceptualne verzije.

Ostaje misterija kako će izgledati paleta motora, mada pojedini pripadnici sedme sile iz Italije ističu da će ona biti ista kao kod Jeepa Renegade. Podsetimo, Renegade može da računa na 1,0-litarske i 1,3-litarske benzinske agregate, ali i na dizelaše od 1,6 i 2,0 l. Osim toga, tu je i plug-in hibridna izvedba, ali ovde će ipak biti nekih razlika, jer će Tonale koristiti snažnije hibridne izdanje koje bi trebalo da isporučuje 250 ks.

AutoRepublika 

(1482)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

I najbolji kolač će ako predugo ostane u rerni da zagori…

Toliko se napinju i napinju da izbace samo jedan novi model…

Kad ga predstave potencijalni kupci kažu – Vauuuuuu jeste dobra ili dobar… i svi se razbježe i kupe BMW, Mercedes ili Audi…

Херцеговац

Навијам да Алфа преброди кризу и буде присутна и на нашим улицама нудећи забаву у вожњи како то ријетко која марка нуди. Возио сам је годинама и нисам имао проблема са кваровима, нити је скупа за одржавање, а динамика и уживање у вожњи загарантовани.

Don

Alfa izbacila djuliju i evo već 5 godina je najbolja, a nije ju ni mijenjala nesto. Izbaci stelvia i opet pogodi. Ali ovaj tonale nije na istoj bazi kao ova dva . Sumnjam da će raja kupovat alfu kao halvu makar imala još 10 modela i svi bili najbolji kao djulija i stelvio sto su.

Zoca

Proizvodice se u Poljskoj,Italijani imaju vise poverenja u Poljake nego u sebe.☺