1. Home
  2. Vesti
  3. Francuzi bi da smanje ograničenje maksimalne brzine na 110 km/h?
Francuzi bi da smanje ograničenje maksimalne brzine na 110 km/h?
3

Francuzi bi da smanje ograničenje maksimalne brzine na 110 km/h?

341
3
Podelite sa prijateljima:

Sve je više onih koji govore u prilog smanjivanju maksimalne dozvoljene brzine u evropskim okvirima. 

Takav pokret posebno je ojačao sa obe strane Rajne u poslednjih nekoliko godina. Kako se razbuktao rat u Ukrajini, dodatno je porasla podrška ovakvim predlozima. Oni koji su za smanjivanje maksimalne brzine na 110 km/h na auto-putevima ističu dva glavna faktora – manju potrošnju goriva i manju emisiju štetnih gasova.

Elizabet Born, nova premijerka Francuske, još ranije je tražila umanjenje maksimalne dozvoljene brzine. Tada je kao ministarka saobraćaja predlagala limit od 110 km/h. Ipak, čini se da je ovakav potez isuviše radikalan.

Ne treba smetnuti sa uma da je Makrona umalo „koštao glave“ obračun sa „žutim prslucima“. Protesti takvog obima u ovakvom delikatnom trenutku za evropsku politiku ne smeju se dogoditi Makronu. Sasvim je sigurno da francuski predsednik neće rizikovati novi otvoreni sukob sa velikim delom franačkog stanovništva.

Tako misle i brojni eksperti iz Francuske. Oni veruju da ukoliko bude umanjivanja maksimalne dozvoljene brzine na auto-putu to neće biti takvog drastičnog nivoa od 20 km/h. Daleko realnije je da limit bude 120 km/h. Smanjenje od 10 km/h bi najverovatnije imalo daleko manje posledice u vidu odgovora javnosti.

AutoRepublika 

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Ja vih vratio kočije i konje, ali šta ćemo kad i oni imaju ogromne emisije co2…qq svima nama

Yrraf

U celoj ovoj priči oko krize u Ukrajini EU iz dana u dan postaje sve tragikomičnija. Prosto je žalosno da društvo takvih ekonomskih i tehnoloških potencijala vode takve dileje bez trunke mozga i kičme. Poješće ih Kinezi za doručak. Sad kad im energenti po prekookeanskoj direktivi poskupe 400% sahraniće sami sebi industriju, al’ ko ih j**e kad nemaju kičmu.

TheStig

Joj bratee koji su ovi Francuzi sramota. Zemlja koja je nekad bila centar Evropske i svjetske kulture na koju su se čak i Rusi ugledali sada je samo marionetska cinovnicka lansirna rampa za Briselske pokuse koje su smuckani od strane Amera. Sad cete vi svi da budete ograniceni na 110 al eura mjesecno kad vam udare nestasice hrane i energenata. Kako mamlazi Boze…

Slijedi globalno ogranicenje kretanja stanovnistva upravo kroz ovakve zakone i propise koji su samo uvod i dalje kroz ostale viruse te vjestacki proizvedene krize, geopoliticke i ekonomske.

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig