1. Home
  2. Vesti
  3. Ford obećava da Mustang neće biti ugašen
Ford obećava da Mustang neće biti ugašen
0

Ford obećava da Mustang neće biti ugašen

285
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavna odluka Forda da novi električni krosover ponese ime Mustang Mach E nam je pokazala da američkom proizvođaču vozila ništa nije sveto, i da je profit na prvom mestu. Takva vest ne trebalo da uzrokuje neko iznenađenje kod nas, i s takvom bolnom istinom smo se susreli još pre nekoliko godina kada je Ford odlučio da eliminiše sve putničke automobile, i da se koncentriše samo na profitabilnije krosovere, terence i pikap kamionete.

Preživeo je samo Mustang, verovatno najviše zbog imidža i istorije, pre nego zbog bilo kog drugog razloga. Ali, kako je 2020. godina iza nas, mnogi su pomislili da bi i o sudbini legendarnog sportiste uskoro mogli da čitamo na čitulji.

Dok još uvek čekamo na prodajne brojke za decembar, spomenućemo da je Mustang u prvih jedanaest meseci ove godine pronašao 56.155 mušterija. To je za 15% manje nego u poređenju sa istim periodom pre godinu dana, a takva vest nije iznenađujuća kada se zna sa kakvim problemima se svet suočio tokom epidemije virusa korone.

Mustang je po prodajnim rezultatima nadmašio svaki kupe „preko bare“, ali teško je ne primetiti da će 2020. godina biti ubedljivo najlošija u istoriji ovog automobila koja traje više od 56 godina. U prevodu na neki jednostavniji jezik, mnogi paniče da će i Mustang jednog dana u penziju, kako bi se otvorio prostor za još neki popularni krosover.

Ali ako verujete prvom čoveku u razvoju ovog automobila Džimu Ovensu, to se nikako neće desiti. U razgovoru za sajt Ford Authority, Ovens je izjavio da iako Mustang čini samo mali deo ukupne Fordove prodaje, da je i dalje najprodavaniji kupe, ne samo u Americi već i u celom svetu i da kompanija ima velike planove za njega.

Rad na narednoj generaciji bi trebalo da započne naredne godine i u izložbeno-prodajne salone bi mogao da stigne do 2025. ili 2026. godine. Internetom kruže priče da će do tada debitovati i sistem pogona na sva četiri točka, model na struju, pa čak i novi 6,8-litarski V8 motor za ona najmoćnija izdanja kao što je Shelby GT500.

Ali, sudeći po rečima Ovensa, ime Mustang će zasigurno preživeti i barem jedna od verzija će biti kupe sa V8 motorom i pogonom na zadnje točkove. A za ostatak ćemo morati da sačekamo da vidimo šta vreme donosi.

AutoRepublika

(285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments