1. Home
  2. Vesti
  3. Novi plan FCA – Alfa Romeo: GTV ponovo u igri (GALERIJA)
Novi plan FCA – Alfa Romeo: GTV ponovo u igri (GALERIJA)
2

Novi plan FCA – Alfa Romeo: GTV ponovo u igri (GALERIJA)

671
2
Podelite sa prijateljima:

Dva nova Alfa krosovera u planu.

Alfi Romeo predstoji „prenatrpan raspored“, jer matična kompanija posebnu pažnju posvećuje popularnom italijanskom proizvođaču. Čitav portfolio će biti obnovljen od 2022. godine.

Ko se to vraća? Pazite sad! – 8C! Ova oznaka, prvi put upotrebljena tridesetih godina prošlog veka, pa zatim 2007. sa prelepim 8C Competizione, ponovo će biti aktuelna. Alfa Romeo će obrisati prašinu za čuvenog bedža još jednom i staviti ga na kupe sa središnje pozicioniranim biturbo benzinskim motorom, koji će sarađivati sa elektromotorom na prednjoj osovini.

Sa kombinovanom snagom od preko 700 konja, ovaj superautomobil će takođe krasiti monokok šasija od ugljeničnih vlakana, a projektovan sprint do stotke iznosi – tri sekunde.

Alfa Romeo ne samo što oživljava 8C, već će udahnuti život još jednoj čuvenoj oznaci: Gran Turismo Veloce (GTV). Sportski kupe idealnog odnosa mase po osovinama je u razvoju, a posedovaće više od 600 ks zahvaljujući elektroasistenciji. Četiri putnika će moći da uživaju u vrhunskim performansama, kojim doprinosi i pogon na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta.

Sada kada smo „izdeklamovali“ sve one „najvrelije“ stvari, vreme je i za ostale prozvode, s kojima će nas Alfa upoznati u sledećih nekoliko godina. Tu je restilizovana Giulietta, derivati Guilije i Stelvija sa produženim međuosovinskim rastojanjem, uz dva nova krosovera, gde je jedan manji a drugi veći od Stelvija.

To u totalu znači da ćemo imati sedam premijera do 2022., a plan je da se u ponudu stavi i šest „plug-in“ hibridnih verzija do tada.

Definitivno, MiTo odlazi u istoriju, jer nema planova za naslednikom.

 

(671)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Mislim da je novi plan FCA što se tiče Alfe previše optimističan. Male su šanse da će se sve ovo isplatiti, pogotovo što Alfa tek treba da se progura u Kini i SAD.

Zvezdan Božinović

Verovatno si u pravu, ali iako ranije indiferentan, Alfa Romeo mi je prirastao za srce baš. 2% zgog Giullia i 98% zbog benzinskog motora od 280 ks, upravljanja i ogibljenja Stelvija 🙂 Jedini problem je, nažalost loš kvalitet izrade. Imam prijatelja koji poseduje u voznom parku više primeraka, tužno je kako oronulo izgledaju posle samo jedne godine eksploatacije… Da ih daju Japancima samo da ih sklope, ne bi bilo bolje marke 🙂