1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X2 – svetska premijera (galerija)
BMW X2 – svetska premijera (galerija)
0

BMW X2 – svetska premijera (galerija)

6.40K
0
Podelite sa prijateljima:

BMW X2 na osnovu zamisli proizvođača treba da se dopadne i nekim novim klincima, milenijalcima, kako se najčešće nazivaju, ali i BMW fanovima starijeg kova, koji su navikli da vozila ovog proizvođača budu ultimativne vozačke mašine. Ukusi ove dve grupe kupaca su potpuno različiti. Današnja omladina ceni napredna tehnološka rešenja koja omogućavaju korišćenje brojnih gedžeta, društvenih mreža i slično, dok ih doživljaj vožnje i ne zanima previše.

Već na prvi pogled, X2 ostavlja utisak mladalačkog dizajna. Spreda, uglaste svetlosne grupe dominiraju svojim oštrim izgledom, prosto deluju ljutito. U oči upada i obrnuta maska hladnjaka, u odnosu na ostale modele iz game. Bočni pogled na X2 je verovatno najprijatniji oku. Izgleda mišićavo i u harmoniji je za opštim dizajnerskim jezikom grupe. S te strane posmatran, evocira uspomene na legendarni BMW 3.0 CSL.  Dizajn zadnje strane X2 je verovatno najmanje atratktivan, ali najlepši deo je predstavljen karakterističnim svetlosnim grupama. Zadnji spojler dodatno doprinosi sportskom izgledu.

Enterijer X2 deluje identično sa onim viđenim u BMW X1, izuzev znatno privlačnije ručice menjača, za koju se nadamo da će veoma brzo da dobije i stariji brat. U X2 će se ugrađivati poslednja verzija info-zabavnog sistema BMW iDrive, koja podrazumeva i ekran dijagonale 6,5 inča, osetljiv na dodir, ali bez opcije izbora displeja od 8,8 inča.

BMW X2 je postavljen je na UKL platformu, na kojoj počivaju i MINI vozila, ali i BMW X1, na čijoj osnovi je i nastao. Kao i sve kupe verzije iz BMW game, tako je i X2 podešen više sportski u odnosu na X1, odnosno ima tvrđe oslanjanje, agresivniji izgled i nižu vozačku poziciju. Biće ponuđen u tri nivoa opreme: Basic, M Sport I M Sport X a oba opciona paketa opreme: M Sport i M Sport X donose M Sport vešanje, koje je još tvrđe u odnosu na X1, pa čak i na osnovnu postavku X2. Pored toga, ovi paketi dodaju i brojna unapređenja koja su već poznata širom BMW game.

Za pogon BMW X2 biće zadužena paleta četvorocilindarskih agregata, benzinskih i dizel agregata: xDrive18i, xDrive20i, xDrive20d i xDrive25d. Transmisijske opcije su šestostepeni manuelni menjač kao i sedmostepena automatska transmisija sa dvostrukom spojnicom.

Očekujemo ga vrlo brzo u prodajnim salonima u Srbiji. BMW X2, dobrodošao.

 

(6403)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments