1. Home
  2. Vesti
  3. Slupan prvi Ram 1500 TRX i pre nego što je napustio fabriku
Slupan prvi Ram 1500 TRX i pre nego što je napustio fabriku

Slupan prvi Ram 1500 TRX i pre nego što je napustio fabriku

6.90K
1
Podelite sa prijateljima:

Novi Ram 1500 TRX je jedno od najočekivaniijih vozila koje je američka automobilska industrija predstavila prethodnih godina. Sa čak 702 konjske snage ispod haube, popularni T-Rex (da, ime se zaista tako izgovara) se može pohvaliti ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h za samo 3,7 sekundi i pogonom na sva četiri točka, kao i ogibljenjem razvijenim za sve terene.

Proizvodnja i prodaja je trebalo da startuju još krajem 2020. godine u gradu Stirling Hajgts (američka savezna država Mičigen), ali s tim se naravno kasni zbog već poznatog problema sa epidemijom virusa korone.

Na internet je ovih dana procerila jedna od fotografija iz fabrike koja pokazuje prvi slupani TRX, i to verovatno i pre nego što je napustio hangar. Slika se našla na društvenoj mreži Instagram, a postavio je član koji se predstavlja kao „Sinister Lifestyle“.

Nije nam poznato da li je došlo do mehaničkog kvara sa mašinama ili je problem ipak ljudske prirode, ali se odavno otvorila diskusija da li je reč o ranoj verziji poznatoj kao Launch Edition ili nekom drugom primerku.

Podsećamo da je Launch Edition deo inicijalne ponude s punom opremom, a Ram će proizvesti samo 702 primerka s tom nalepnicom i nudiće ih po ceni od čak 90.265 američkih dolara. Neki članovi Instagrama, koji imaju dugogodišnje iskustvo rada u automobilskoj industriji, zaključuju da incident više liči na mehanički problem neke sprave i da zapravo ovakvi slučajevi nisu vredni pomena.


Šanse su male da će ovaj konkretni model biti sačuvan već će verovatno „pod presu“, a Fiat-Chryslerova komercijalna divizija je ranije izjavila da će prvi TRX biti doniran, kako bi bilo omogućeno javno nadmetanje gde će kompletna zarada biti prosleđena u dobrotvorne svrhe.

Znajući kakva je bila 2020. godina, da li je neko očekivao da će se završiti na neki sretniji način za Ram?

AutoRepublika

(6902)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Otrg’o se kontroli (kvaliteta).