1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Yaris GR skuplja kao polovnjak nego što je bila kao nova
Toyota Yaris GR skuplja kao polovnjak nego što je bila kao nova

Toyota Yaris GR skuplja kao polovnjak nego što je bila kao nova

6.69K
3
Podelite sa prijateljima:

Nema sumnje da je izdanje GR Toyote Yarisa, trenutno na tržištu jedno od najpoželjnijih malih trkačkih raketa. Japanski heč je oduševio svojom pojavom onog momenta kada je debitovao, posebno na osnovu podatka koji ilustruje da se Toyota može pohvaliti velikim uspesima u Svetskom reli šampionatu (WRC) gde su njeni vozači osvojili dve titule u poslednjih isto toliko sezona.

Gazoo Racing (GR) je ekstremno izdanje Yarisa osmišljeno da se proslave uspesi, a Toyota je ranije najavila da će da proizvede 25 hiljada ovih jedinica širom sveta. Dok spomenuta cifra svakako nije mala, kao što je slučaj sa ostalim modelima namenjenim „specijalno za homologaciju“, za Yarisom ipak postoji velika zainteresovanost, i to ide do te mere da su prodavci odlučili da unovče slavu.


Takvu informaciju potvrđuje oglas koji nam stiže iz Velike Britanije. Reč je o modelu iz 2020. godine sa opcionim paketom opreme nazvanim Circuit Pack.

Za takav automobil Toyota je odredila fabričku cenu od 33.495 britanskih funti (37.425 evra), ali naravno izložbeno-prodajni saloni nisu dužni da je prate, pa u ovom slučaju definitivno važi pravilo „cena je onolika koliko je kupac spreman da plati“.

Nije nam poznato koliku sumu novca je prvi vlasnik morao da izdvoji, kako bi postao jedan od prvih Britanaca koji će voziti na Ostrvu ovaj mnogo hvaljeni heč, ali kompanija The Hairpin vam sada nudi njegovu polovnu verziju za sumu od čak 42.500 funti (47.490 evra).

U prevodu na neki jednostavniji jezik, neko će postati bogatiji za 10 hiljada evra samo zato što je kupio i „vozio“ Yarisa godinu dana, naravno pod uslovom da je platio fabričku cenu.

 

U oglasu se napominje da je paket Circuit izuzetno redak i da pruža modifikovano ogibljenje i veče kočnice za vožnju na stazi, kao i 18-inčne felne i aerodinamične dodatke. Takođe je u veoma poželjnoj crnoj boji i do sada je prešao svega 70 milja (112 kilometara). Uostalom, to je i razlog zašto smo reč „vozio“ u prethodnom pasusu i stavili pod navodnike.

Za one kojima je GR nepoznat, da spomenemo da ga pokreće jedan od najmoćnijih turbobenzinaca s tri cilindra u istoriji. Reč je o agregatu zapremine 1,6 litara koji razvija 257 konjskih snaga i maksimalnih 360 Nm obrtnog momenta.

Jedini menjač je šestostepeni manuelni koji prenosi snagu na sva četiri točka. Prema fabričkim informacijama, ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h traje 5,5 sekundi dok je maksimalna brzina limitirana na 230 km/h.


Kada se pogleda kolika potražnja trenutno postoji za GR-om, nema sumnje da je neko spreman da potroši dodatne sume novca da bi postao vlasnik. Pa makar mu se kolege smejale što vozi Yarisa, što najbolje na svojoj koži zna autor ovog teksta … 😉

AutoRepublika

Zoran Tomasović

(6692)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zaista veoma poželjna stvarčica. Samo, „skup kao otrov“.

Filip

Kako bilo ko, ko zna išta o kolima može da se smeje nekome što vozi Yaris-a…

Don

Jel sa gumama?🤗