1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X1 se javio roditeljima s dna korita reke Majne
BMW X1 se javio roditeljima s dna korita reke Majne
0

BMW X1 se javio roditeljima s dna korita reke Majne

34.62K
0
Podelite sa prijateljima:

Neobična priča sa samog kraja prošle godine nam stiže iz Nemačke. Naime, BMW je očito bio ukraden u Hazelrotu, malom gradu u nemačkoj saveznoj državi Esen. Međutim, vlasnik nije uočio da je ostao bez svog ljubimca, sve dok nije stigao neočivani poziv, od neočeivanog pozivaoca i s još manje očekivane lokacije s koje je poziv obavljen.

Dakle, krosover proizveden 2019. godine je ukraden i, ispostavilo se potopljen u reci Majni. Nakon što je završio u mutnoj Majni, aktivirao se bezbednosni sistem na vozilu koji je inicirao uzbunjujući poziv upućen ka nadležnoj centrali bavarskog proizvođača premijum vozila. Centrala BMW-a je alarmni poziv primila preksinoć.

Međutim, javnost je za ovaj slučaj saznala juče, kada se oglasila policija Ofenbaha. Tada se moglo doznati da vlasnik nije osetio nikakvu bol i patnju povodom gubitka vozila, jer se ispostavilo da nije ni bio svestan činjenice da mu je SUV ukraden s parkinga. Naime, BMW je primio uznemirujući poziv, odmah obavestio organe reda, koji su potom brzo i lako identifikovali vlasnika. „Nije ni primetio da je ostao bez automobila dok mu nismo javili,“ izjavio je portparol policije.

Odmah iste noći, kada je utvrđen nestanak vozila, zahvaljujući podacima koji su poslati od strane veštačke inteligencije inkorporirane u BMW-u X1, određena je tačna lokacija potonuća automobila. Rečna policija je, uz podršku vatrogasne brigade brzo nakon svanuća lansirala potragu, jer noću takav poduhvat nije moguć. Nedugo potom, iz reke je specijalnom opremom izvučen i BMW.

Srećom, istragom je utvrđeno da je vozilo bilo bez ijednog putnika u njemu, izjavio je portparol rečne policije Frankfurta na Majni.

AutoRepublika

(34621)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments