1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Yaris je Evropski automobil godine za 2021!
Toyota Yaris je Evropski automobil godine za 2021!
6

Toyota Yaris je Evropski automobil godine za 2021!

990
6
Podelite sa prijateljima:

Japanski hečbek okitio se prestižnim priznanjem.

Rezultati izbora saopšteni su putem poprilično haotične internet prezentacije iz Ženeve, koja ni ove godine zbog situacije sa pandemijom korona virusa neće biti domaćin najčuvenijeg auto-salona.

U užem izboru našlo se sedam kandidata. To su: Volkswagen ID.3, Fiat 500, Toyota Yaris, Cupra Formentor, Land Rover Defender, Škoda Octavia i Citroen C4. Pobednika su birali automobilski novinari iz Evrope, njih 59 iz 22 zemlje koji su se odlučili da laskavu titulu dodele Toyotinom Yarisu.

Prošlogodišnji pobednik izbora za Evropski automobil godine bio je Peugeot 208, dok je 2019. godine priznanje dobio električni Jaguar I-Pace.

Ove godine nagradu je odneo Yaris sa 266 bodova, ispred ostalih kandidata, a najbliži pobedi uz Toyotin automobil bila je Cupra Formentor. Ovo je drugi put da ovaj japanski model osvaja priznanje „Evropski automobil godine“, jer se i prva generacija okitila tom titulom daleke 2000. godine.

Četvrta iteracija Yarisa je vrlo uspešno otpočela svoju tržišnu karijeru. Beleži vrlo dobru prodaju, pa je tako u januaru ove godine japanski mališan bio ujedno i najprodavaniji automobil na Starom kontinentu sa 18.094 isporučene jedinice i rastom od 3% naspram istog meseca prethodne godine.

AutoRepublika 

(990)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dizajnerski ja nemam primedbi.
Ali, „brate“, Toyota Aygo nudi mnogo više mesta unutra od novog Yarisa. U prethodni yaris ( 3. generacije) sednem napred sa šeširom na glavi, a u novi ne mogu sa glavom na ramenima. Na neki način, hvala im, jer mi je cena novog yarisa mnogo bolna. Ovako (pošto ga neću kupiti, jer ne mogu sesti u njega) ću uvek barem reći „Ala ja lep, kao slika“

Goran Jurkovic

Meni novi daleko bolje leži od starog. Baš je dobar položaj.

moron

Zavisi od dimenzija tela.
A probaj sesti u aygo i novi yaris, pa ćeš lako da vidiš koji nudi više mesta za više osobe.
Nije postupak toyote neočekivan. Primenjen je recept iz corolle.

J4ZZ3R

Sem trece tj prethodne generacije (pogotivu posebno odvratnog FL modela) svi ostali Yarisi su mi bili BASH simpaticni, ali moram priznati da mi je auto 2020. u Evropi ipak lepsi, moderniji i dizajnerski uspeliji (pogotovu u domenu enterijera) u odnosu na auto 2021.

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
Bungi

Ma auto je zvijer.Jedino prednja sjedišta traže malo rada bonsekom, malo papirne trake, aparat za varenje i jedan crni lak sprej.Previsoka su jedno 5cm i tu pomažu samo pobrojane alatke.

moron

Misliš da bi bilo moguće spustiti ih dodatno, a da to bude posle nešto „normalno“ ?
Ja na sedište suvozača uopšte ne mogu da sednem ako je paket opreme bez podešavanja visine (mislim da top paket ima to i za suvozača), a na mestu vozača kosom diram nebo. Ali, i ja sam nenormalan, a to su kola za normalne (prosečne) osobe.