1. Home
  2. Novo u Auto Republici
  3. Najnepouzdaniji SUV, krosover i kamionet modeli
Najnepouzdaniji SUV, krosover i kamionet modeli

Najnepouzdaniji SUV, krosover i kamionet modeli

8.22K
2
Podelite sa prijateljima:

Još jedna lista, bazirana na istraživanjima JD Powera i Consumer Reportsa.

Ponovo „najnepouzdaniji“, ali ovoga puta je reč o modelima s povišenim klirensom. Rezultati su zasnovani na preko 35.000 analiza vlasnika u okviru trogodišnjeg perioda, uz podršku Consumer Reportsove ankete.

Ovde je akcenat na kamionetima, SUV modelima i krosoverima. Najpre su identifikovani najlošije ocenjeni modeli u segmentu pogonskih sistema JD Powera, a zatim je napravljen filter u vidu CR-ove prognoze pouzdanosti, takođe sa naglaskom na pogon.

7. Ram 2500/3500

Ova radna mašina je dobila najniže ocene u segmentu od JD Powera. Chevrolet, GMC i Ford su se pokazali boljim od Rama u svim kategorijama. Oba, tri-četvrt-tonski 2500 i jednotonski 3500 su dobili najniže ocene, kako za aktuelnu tako i predviđenu pouzdanost, uz navedene potencijalne probleme sa ogibljenjem i sistemom za napajanje gorivom.

6. Land Rover Range Rover Sport

Dokaz da visoka cena ne garantuje pouzdanost. Ovaj luksuzni SUV je dobar performer ali ne može da se pohvali nekom vrhunskom pouzdanošću pogonskog sistema. U ostalim oblastima je ocenjen prosečnim ocenama. Consumer Reports je bio stroži, davši mu jedinicu (od maksimalne petice), kako za istoriju pouzdanosti tako i prognozu, stavivši ga na listu 10 najgorih automobila u 2017.

5. Infiniti QX60

Još jedan luksuzni SUV srednje veličine prošao je slično kao ispod navedeni Pathfinder, dobivši ispod prosečne ocene za pouzdanost pogona, ukupnu pouzdanost, kao i za karoseriju i enterijer. Za dodatnu opremu je dobio prosečnu ocenu. S druge strane, CR mu je dao najniže ocene za istoriju pouzdanosti, s tim što su kao najizrazitiji mehanički problemi navedeni oni vezani za menjač i pogon. Računa se da će se aktuelno izdanje pokazati nešto bolje, tako da je prognoza od CR-a „dvojka“.

4. Nissan Pathfinder

Nissanov pulen je dobio dobio ispod prosečne ocene za pogon, ukupnu pouzdanost i karoseriju/enterijer od JD Powera, ali je dobio dobre ocene za dodatnu opremu. Consumer Reports mu je dao „keca“ zbog problema za istoriju pouzdanosti, navevši probleme sa transmisijom kao najizraženije.

3. Jeep Grand Cherokee

JD Power je Jeepovom SUV-u dao niske ocene za pouzdanost pogonskog sistema, kao i za ukupnu pouzdanost i dodatnu opremu, alije pohvalio pouzdanost karoserije i enterijera. Consumer Reports mu je dao najniže ocene za pouzdanost.

2. Jeep Cherokee

Tržišni adut američkog proizvođača, kompaktni Cherokee, dobio je najniže ocene od JD Powera za pogon, ukupnu pouzdanost i dodatnu opremu, s tim što je pouzdanost karoserije i enterijera ocenjena kao prosečna. Consumer Reports je modelu iz 2014. dao najniže ocene za pouzdanost, ali je model iz 2017. dobio prolaznu „dvojku“. Kao glavni problemi su navedeni oni vezani za menjač i pogon.

1. Chevrolet Suburban/GMC Yukon XL

Veliki Chevrolet Suburban je od JD Powera dobio najniže ocene u svim segmentima, dok njegov ekvivalent, GMC Yukon XL, nije ocenjen. Što se Consumer Reportsa tiče, on je Suburbanu i Yukonu dao čiste „jedinice“ za predviđenu pouzdanost.

 

 

 

(8222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Cudi me da je Tahoe/Suburban na listi jer su bas poznati kao pouzdani.
Cudi me da Nissan Titan/NV (i ostali Nissanovi krosoveri) nisu na listi jer su bas poznati po niskom kvalitetu.

haris hrustanovic

hm neznam cudno mi ovo, al svako piše da što bolje proda svoju pricu