1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar sprema rivala za Teslin Model X
Jaguar sprema rivala za Teslin Model X
0

Jaguar sprema rivala za Teslin Model X

128
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka priprema novi model J-Pace. 

Nadolazeći SUV biće pozicionira više u odnosu na aktuelni I-Pace i trebalo bi da predstavlja konkurenta za Teslu Model X. Jaguar od nedavno ima i novog šefa – Tijerija Bolora, koji je ovde stigao iz Renaulta. Bolor je navodno već saopštio svoj plan za potpunu transformaciju ove marke u proizvođača električnih automobila i rivala Tesle i Polestara.

O budućem J-Pace se zna veoma malo. Poznato je da će koristiti MLA platformu koja će biti baza i za naredni Range Rover i Jaguar XJ. Radi se o novoj arhitekturi razvijenoj da podrži niz pogona od tradicionalnih SUS motora, preko plug-in hibrida do EV izdanja. J-Pace će biti dostupan isključivo u EV varijanti.

Jaguarov nadolazeći električni SUV proizvodiće se u fabrici u Kasl Bromviču koja se priprema za montažu brojnih baterijskih vozila JLR-a u narednim godinama. Kako bi se efikasno nadmetao sa Teslom Model X, J-Pace će morati da ponudi ozbiljan domet, a britanski mediji govore o oko 500 km autonomije kretanja sa punom baterijom.

MLA platforma u stanju je da skladišti baterije do 100 kWh, ali je izvesno i da će u ponudi biti verzija sa manjim kapacitetom baterija koje će biti cenovno pristupačnije. Verzija sa najvećim dometom sigurno će imati i dva elektromotora, kao i pogon na sve točkove, a za druge, jeftinije varijante, moguće je da u ponudi bude jedan elektromotor i pogon na jednoj osovini.

U prethodnim mesecima čuli smo najave iz Jaguara o potencijalnim „manjim“ modelima ove marke, a kako bi se takvi automobili bolje uklopili u strategiju elektrifikacije koju će forsirati Tijeri Bolor, moguće je da ćemo uskoro videti i neki EV C ili možda čak i B segmenta iz Jaguara.

AutoRepublika 

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments