1. Home
  2. Vesti
  3. Sve što znamo o novom DS4
Sve što znamo o novom DS4
2

Sve što znamo o novom DS4

1.01K
2
Podelite sa prijateljima:

Nadolazeći francuski premijum hečbek pokušaće da se nametne svojom naprednom tehnologijom i udobnošću. 

Pre šest godina PSA grupa rešila je da stvori novi premijum brend u Evropi. Već ova rečenica ukazuje da se radi o ambicioznom projektu, jer Evropljani teško prihvataju premijum marke osim ustaljenih proizvođača iz Nemačke. Videli smo to da sada na nekoliko primera, ali DS je ipak nešto drugačiji.

Pre svega jer ima jako uporište na domaćem tržištu, što je dovoljno da ovaj brend za sada opstane na tržištu. Ipak, za dalju ekspanziju potrebna je daleko veća gama, a početak širenja ponude doći će sa novim DS4.

Tako će DS-ova „četvorka“ stati na megdan veoma talentovanim rivalima kao što su Mercedes A klase, Audi A3 i BMW Serije 1. Dakle, društvo vredno svakog respekta. No, Francuzi ipak imaju svoje adute…

Ako je verovati prvim informacijama koje stižu iz tamošnjih stručnih medija, DS4 biće hečbek, ali će snažno koketirati sa SUV stilom, nešto nalik onome što smo već videli kod novog Citroena C4. Budući francuski model iz premijum segmenta koristiće EMP2 platformu, što u prevodu znači da neće biti EV izdanja.

Ali će u ponudi biti plug-in hibridni pogonski sklop koji čine četvorocilindarski benzinski agregat od 180 ks i jedan elektromotor od 110 ks. Vozaču je ukupno na raspolaganju 225 ks, a domet koristeći električnu energiju iznosi 50 km. Ostatak palete motora za sada je misterija, ali postoji šansa da u ponudi pored benzinaca budu i dizel pogonske jedinice.

Polje na kojem bi DS4 trebalo da briljira jesu komfor i tehnologija. DS je najavio ogibljenje koje se automatski prilagođava uslovima na drumu, a sve to uz pomoć ogromne količine senzora i kamera.

Francuzi najavljuju veoma napredan sistem poluautonomne vožnje, odnosno onoliko koliko aktuelna regulativa to dozvoljava. DS4 će koristiti i matrix LED svetla koje će dolaziti sa pet programiranih režima: grad, vangradska vožnja, auto-put, loše vreme i magla. DS je potvrdio i da će nova „četvorka“ koristiti projekciju informacija direktno na prednje vetrobransko staklo.

Galski premijum takmac u C segmentu naći će se u prodaji do kraja naredne godine. Premijeru možemo očekivati u prvoj polovini 2021. godine.

AutoRepublika 

(1010)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eh, a kakav je pogonski agregat koristio prethodni DS4 …

Zoca

Da bi opstali u gornjim klasama ne mogu se osloniti na platformu EMP .Zahvaljujuci ulasku u savez sa FCA uzece Giorgio arhitekturu za SUV koji bi konkurisao X5 ,Q7 …