1. Home
  2. Vesti
  3. Procurele fotografije osveženog Kamaza iz serije K3
Procurele fotografije osveženog Kamaza iz serije K3
1

Procurele fotografije osveženog Kamaza iz serije K3

248
1
Podelite sa prijateljima:

Kamioni Kamaza koji koriste staru kabinu, onu montiranu na porodici teškaša s oznakom K3, očekuju ranu modernizaciju. Prve fotografije osveženog Kamazovog kipera su se pojavile na globalnoj mreži, i na njima se vidi kako će novajlija izgledati onda kada bude predstavljen naredne godine. Očekivanja stručne javnosti idu u smeru da će i „civilne“ verzije kamiona iz palete Kamaza biti provučene kroz iste ruke, onda kada budu podvrgnuti operaciji zatezanja bora.

Kao što se i pretpostavljalo, stil Kamazovih kamiona će se samo blago izmeniti nakon restilizacije, pa će tako na njuški vozila biti vidljiv novi okvir maske hladnjaka s crnom pozadinom i detaljima od hroma. Prednji branik će isto tako biti problikovan, dok će novo biti i logo.

U principu, glatko se može reći da se dizajn teškaša neće izmeniti jer bi to bilo prilično skup zahvat. Međtuim, veoma je verovatno da će svetlosne grupacije postati efikasnije, odnosno da će farovi dobiti modernije tehnološko rešenje od aktuelnog.

Klasična Kamazova kabina je razvijena još tokom šezdesetih godina prošlog veka, ali je krajem devedesetih, pa i na isteku prve decenije 21. veka, podvrgnuta dubinskom ažuriranju. Sada ona nosi naziv K3. Iako su u ranijem delu ove godine, dugoprugaši iz Kamaza dobili novije, super moderne kabine nastale u saradnji s Daimlerom, kiperi, kamioni s pogonom na sve točkove, kao i vojne modifikacije, uključujući i primerke za specijalne namene, zadržale su onu starovremensku putničku kabinu. Inače, pre tačno godinu dana je Putin obišao fabriku i osmotrio prototip novajlije koji nosi indeks K5 i u prodaji je od maja.

Kabina na aktuelnom modelu kipera KamAZ-65115

Verovatno je jedan od ciljeva razvojnog tima bio taj da uniformiše izgled cele postavke kamiona Kamaza. Očekuje se da pogonski sklop pretrpi detaljnija, umesto samo kozmetička kao eksterijer. Treba reći da nisu dostupne informacije o dubini promena koje će zahvatiti unutrašnjost kamiona, niti ima fotografija enterijera.

Prema fotografijama i priči čoveka koji je video neobičan prototip, kabina restilizovanog kamiona K3 se našla na kiperu s oznakom Kamaz-65119 koji je ležao na četiri osovine, od kojih su tri na zadnjem kraju vozila i niti jedna nije posedovala dvostruke točkove. Pomenuti prototip je koristio i eksperimentalne sisteme autonomne vožnje.

Zvanična služba za odnose sa javnošću Kamaza nije želela da se uključuje u ove priče, odnosno odbila je da komentariše procurele fotografije. Moguće je da se modifikovana kabina kamiona s oznakom K3 još uvek nalazi u tesnoj fazi, a da će premijera biti organizovana, kao što rekosmo, u nekom trenutku naredne godine.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Pa ono… i jeste logično, ako praviš autonomnu vožnju, onda se ne isplati puno ulagati u kabinu 🙂